A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (Nyuszet) álláspontja szerint a 60 év felettieknél is csak olyan oltóanyagot szabad használni, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is jóváhagyott, amelyben a magyar emberek megbíznak és a későbbiekben az unión belüli szabad mozgást biztosítja.

A nyugdíjas szervezetek nem kérnek a kormány javaslatából: elutasítják a kínai vakcinát

A szervezet szombaton azt közölte az MTI-vel, az operatív törzs és a kormányzati szereplők tájékoztatásából az hangzott el, hogy a rendvédelmisek, de még a sportolók is beelőzhetik a nyugdíjasokat.

"Mindeközben az időseket azzal riogatják, hogy ők majd megkapják azt a kínai vakcinát, amivel Kínában jelenleg csak 59 éves korig oltanak"

- tették hozzá.

Hangsúlyozták, az Európai Unió a világ vélhetően legjobb koronavírus elleni vakcináira szerződött le. Ezekkel a vakcinákkal fél év alatt megoldható lehet a szükséges minimális átoltottság.

Kiemelték azt is, a járványkezelésnek a gyorsaság mellett a kockázatminimalizáláson és hatékony oltási rendszeren kell alapulnia.

Elfogadhatatlan, hogy bizonytalan eredetű és a klinikai tesztek tanúbizonysága szerint jóval kisebb hatásfokú vakcinákkal kívánja beoltatni a kormány az idős generációt. Külön riasztó, hogy olyan vakcinát szándékoznak alkalmazni, amelyek elölt vagy legyengített vírust tartalmaznak, hiszen ez az oltási szövődmény kockázatát és a szervezet jelentősebb megterhelését jelenti egy már eredendően veszélyeztetettebb korcsoportnál, azaz az időseknél

- fogalmaztak a közleményben.

Álláspontjuk szerint minden embernek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy eldönthesse, az EMA által jóváhagyott valamelyik vakcinával vagy a magyar hatóságok által ideiglenesen engedélyezett egyéb vakcinával kívánja beoltatni magát.

"Követeljük, hogy az oltási csoportok közti továbbhaladásra az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal történő oltás kapcsán csak akkor kerüljön sor, ha a megelőző csoportokból mindenki – aki erre vonatkozó igényét jelezte – megkapta az általa kiválasztott vakcinát. A magyar hatóságok által esetleg ideiglenesen engedélyezett oltás visszautasítása miatt senki nem kerülhet az előre meghatározott oltási terv vonatkozó csoportja tagjainál hátrányosabb helyzetbe"

- áll a Nyuszet közleményében.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ehhez a pofátlansághoz csak Woody Allen örökbecsűjét tudom idézni: kapjátok be az összes ... (a végét elfelejtettem, hiába, a demencia)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Nessy: Én éppen az erőszakos lépésektől tartok jobban. Mint már többször leírtam, nagyon erős félelmem van attól, hogy egy (esetleges) elvesztett választás esetén a ""polgári erők"" Orbán általi uszítása hatására, akár polgárháborúba is torkollhat. Az Orbán számára a választás már nem elsősorban anyagi (persze, az is) kérdés, inkább egzisztenciális és főleg büntetőjogi. Vesztes választás esetén vagy börtön (akár bosszú okán is) vagy pucolás az országból, valamelyik baráti, kiadatási egyezménnyel nem bíró országba. Tulajdonképpen a TEK-nek csupán annyi a szerepe, hogy a menekülés útját biztosítsa. Kerül, amibe kerül. És, ha ez bekövetkezne, akkor derülne ki, hogy a TEK melyik oldalra állna.
Nessy
@namihami: A rendőrség a mindenkori kormány erőszak szervezete. Legalább is így tanultuk valamikor.
namihami
@Nessy: Viszont nemegyszer láthattuk-hallhattuk, hogy azok is átállnak a másik oldalra. És a TEK költségei talán biztosítják a hűséget, de a kis- és középkatona és rendőr nem abban a fizetési osztályban van, ahol a hűség 100%-ban előre biztosított.
kokopelli
@balos: a tetü az "1magyar"-ból "magyar1"-et csinált!...(kutya nélkül)... Merészsz vállalkozás (;-))
Nessy
Most olvastam egy szegedi virológus véleményét az elölt vírussal való, és a modern RNS alapú vakcina közti különbségéről, és megerősített abban, hogy részemről lemondok a kínai oltásról. Annyira azért talán csak nem lesznek jellemtelenek, hogy nem mondják meg, mit kap a delikvens. Erősen ellentmondana az orvosi eskünek: Nil nocere! Ne árts!
Eladott Ország
Az egyik orvos professzor olyan hasonlattal élt, hogy van fekete-fehér csöves televízió, meg van színes lapos tévé is, de ugyanezt elmondhatnánk a szgk gépkocsikkal kapcsolatban is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.