A Komárom-Esztergom és a Pest megyei felderítőknek egy nem akármilyen dolgot sikerült felszámolnia: egy közel ezer tőből álló cannabis-ültetvényt foglaltak le, mellette pedig készpénzt és a teljes berendezést is.

Az akciót komoly felderítőmunka és sűrű információcsere előzte meg, míg végül január 18-án, reggel eljött a felszámolás napja. Az illegális növénytermesztés leleplezéséhez szükséges előkészítés után a két megye rendőrei biztosra mehettek.

A több órán át zajló helyszíni szemlén a családi háztól különálló két helyiségben 324, illetve 579, tehát összesen 903 tő cannabist számoltak össze – a nagyobb részük virágzó, a maradék a korai virágzás állapotában voltak.

A cannabis mellett több mint 1,5 millió forintot, feljegyzéseket és a teljes berendezést is lefoglalták az egyenruhások. Az ültetvény gazdája egy 37 éves, ott lakó férfi volt, akit elő is állítottak:

Vallomásában azt állította, hogy tavaly év elején döntött úgy, hogy illegális növényeket fog termeszteni. Az is kiderült, hogy az ültetvény létrehozásához és felvirágoztatásához szükséges lámpákra, elszívó berendezésekre, tálcákra, tápoldatokra, tápszerekre, állványokra és aggregátorra, több mint 10 millió forintot költött. Néhány hónappal később pedig már a kialakított és felszerelt pincében tudta elkezdni a külföldről beszerzett palántákat ültetését.

Azt mondta, hogy kereskedni nem akart vele, saját használatra szánta – igaz, hogy szüretelni még nem volt lehetősége, a rendőrök pedig gondoskodtak arról, hogy ne is lehessen már. A rajtaütéssel az alkalmanként szerény becslések szerint is kb. 180 kiló, azaz több százmillió forint értékű marihuána felhalmozását tudták megakadályozni.

,A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett férfi ellen, egyben kezdeményezték letartóztatását.

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.