Hamis az a kép, amelyet a kormány láttatni akar a bérek növekedéséről, a nettó jövedelmek alakulásáról és az emberek megélhetési lehetőségeiről – jelentette ki az LMP társelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.

Schmuck Erzsébet azt mondta, hogy a KSH adatai szerint 2019-ben a nettó átlagbér 244 600 forint volt, ugyanakkor ebből a számításból kimaradnak a részmunkaidőben vagy az ötfősnél kisebb cégeknél dolgozók. A GKI Gazdaságkutató Intézet számításai szerint pedig ugyanebben az évben a nettó átlagbér 200 ezer forint volt, de egy átlagos faluban mindössze 161 ezer forintot kerestek az emberek, és a 19 megyéből 14-ben az országos átlag alatt volt a nettó kereset.

Az LMP társelnöke hozzátette: 2020-ban a koronavírus miatti gazdasági válság csak tovább rontotta a helyzetet. Nem tudni, hogy hányan vannak és mennyiből élnek azok, akik részmunkaidőre vagy fizetés nélküli szabadságra kényszerültek, akiknek hetekig karanténban kellett ülniük alacsony táppénzen, vagy miből él meg az, aki elvesztette az állását és csak három hónapig kap álláskeresési járadékot – sorolta, megjegyezve, hogy csak bizonyos ágazatok kaptak bértámogatást.

Schmuck Erzsébet írásbeli kérdéssel fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, mert arra szeretne pontos választ kapni, hogyan élnek a magyarok a valóságban, mekkora a tényleges átlagkereset Magyarországon.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Jaj,majdnem elfelejtettem! Ez a Ékszer Erzsébet,olyan mint az igazmondó juhász.Komolyan.
Minden szava aranyat ér.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Ha tükörbe nézel, akkor bizony azt láthatod, amit írtál! De muszáj mindjárt rám is hazudnod, fajkretén!? Szedáltasd már magad!
FLETÓ
@Eladott Ország: 30 éve mindenki hazudik, aki valaha politikus volt itt!
FLETÓ
@Eladott Ország: Kétszer minek ugyanazt leírni?! Akkor ki a hülye?! Te?!
csak úgy....
@FLETÓ: ott ahol 30 éve büntetlenül hazudozhatnak a poltikusok,ott mindenki hülye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.