A rendőrség információi szerint egy férfi január 22-én 17 óra 45 perc körül szabálytalanul akart átkelni az úttesten Debrecenben, az Árpád tér-Nyíl utca kereszteződésénél, de közben elesett.

Földön fekvő gyalogoson hajtott át egy autós Debrecenben, majd cserbenhagyta
Fotó: police.hu

A földön fekvő férfin egy világos színű jármű áthajtott, és megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A 60 éves gyalogos a kórházba szállítását követően elhunyt. A Debreceni Rendőrkapitányság halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Az esetet követően 2021. január 23-án a gépkocsi vezetője, egy 41 éves debreceni férfi önként jelentkezett a rendőrségen, kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a rendőrök továbbra is kérik, hogy aki a balesetet látta, annak bekövetkezésének körülményeiről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám), vagy telefonon tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
a cikk fércmunka...ha valóban így történt az eset, az autós csak a kötelező segítség elmulasztásában../cserbenhagyás / bűnös...hiszen...
"A rendőrség információi szerint egy férfi január 22-én 17 óra 45 perc körül szabálytalanul akart átkelni az úttesten Debrecenben, az Árpád tér-Nyíl utca kereszteződésénél, de közben elesett."...felhívnám a figyelmet a szabálytalan minősítésre.
Szeparepa2
Nyilván nem vette észre... sötétben földön fekvő embert, azért elég nehéz... A baleset felelőtlen ámokfutó okozója az áldozat, mivel szabálytalanul rohangált az úttesten (szinte bizonyosságig nyiolvánvalóan tök részegen, de amúgy minden is), elfeküdt a sötétben az úttesten, hát baszki nem csoda, ha átment rajta valaki... az lett volna a csoda, ha nem... bent egy városban, forgalomban, de amúgy közúton is, még bőven napközben utgyebár estefelé... A valódi áldozat a gázoló, aki max azért kell feleljen, hogy elmenekült a helysznről, azonban a sokk miatt, ha egyáltalán felfogta mi történt, ez egyáltalán nem csoda... mivel feladta magát, látható hogy vállalja a felelősséget, ami túlnyomórészt nem őt terheli... sőt meglehet, hogy semmennyire sem... bőven elég neki a kár, ami az autójában keletkezett... de még tán amiatt is eséllysel perelheti az elhalálozott családját...
namihami
@Pálinkás Pál: Látod, van amiben egyetértünk. Csak most a gyalogos volt a szabályszegő, nem az autós. Ez csak annyiban volt hülye, hogy elment a helyszínről. Ha marad, sokkal egyszerűbb a helyzete. Ő volt a szabály betártója, a gyalogos a marha.
ittott
ilyen utakon nem reagálunk egy döccenőre. természetes..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.