A gazdaság újraindításáról és az ebből következő folyamatokról beszélt vasárnap több magyar gazdasági vezető is. Varga Mihály pénzügyminiszter 4-5 százalékos GDP-növekedést vár 2021-ben, és Parragh László is gyors talpraállásra számít a nyitás után.

A kifizetett kormányzati támogatásoknak köszönhetően 4-5 százalékos gazdasági növekedés lehet idén Magyarországon

– mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. 

Ezzel párhuzamosan Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara (MKIK) elnöke az M1-nek azt mondta:

gazdasági nyitásra akkor lesz lehetőség, ha a lakosság felét beoltották, ami 3-4 millió oltást jelenthet. A nyitás után a gazdaság nagyon gyorsan talpra áll majd, és erre is készülni kell – mondta, megemlítve a turizmus nyárra várható berobbanását. A válság előtti szintjére a gazdaság 2022-re kapaszkodhat vissza szerinte.

Parragh Lászlótól tudtunk meg részleteket ennek technikai lebonyolításáról: eszerint a jogosultak körét valamilyen automatizmussal határozzák meg, feltehetően a tevékenységi számok (teáor) alapján. Mindenképpen ebbe a körbe tartoznak a vendéglátás és a turizmus vállalkozói, illetve ezek kiszolgálói: például a taxisok, beszállítók.

Parragh az interjúban odaszúrt ugyanakkor a budapesti városvezetésnek, aggályosnak nevezte ugyanis a budapesti turizmus szerkezetét, és károsnak nevezte a buliturizmust. Úgy vélte, a magasabb színvonal felé lenne érdemes mozdulni, ez pedig szerinte a kerültek polgármestereinek felelőssége is a helyi szabályozásokon keresztül.

Forrás:Telex
Kép:MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Akkor lesz valódi gazdasági nyitás ha az ilyen parragh féléknek ugatás helyett valódi munkából kell megélni.
justhpeter
Javaslom Földi mellé Parraghot is bevenni a fideSS elnökségébe. Mára már leért arra a szintre.
kishonda
Mikor takarítják már el ezt az ostoba kretént?
evacica
Ez a zseni, aki a saját vállalkozását sem tudta vezetni, folyamatosan osztja az észt! Ideje, hogy ez is eltűnjön a süllyesztőbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.