A Fővárosi Törvényszék keddi ítélete szerint már csak vasárnapig használhatja a Budapest FM 92,9 MHz frekvenciát a Klubrádió, így legfeljebb internetrádióként tud majd tovább üzemelni. A Media1.hu tudósítása szerint Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa folyosói sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, ahol ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet.

A Klubrádió szempontjából a lehető legkedvezőtlenebb ítéletet született kedden a Fővárosi Törvényszéken: az egyik utolsó kormánykritikus rádió az ítélet miatt már csak vasárnapig használhatja az egyetlen frekvenciáját, így legfeljebb internetrádióként tud tovább üzemelni – írja a Media1.

A kedvezőtlen ítéleten túl a Klubrádiót 200 ezer forint perköltség és továbbá 38 ezer forint illeték megfizetésére kötelezték.

A rádió azután fordult bírósághoz, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tavaly szeptember 11-én bejelentette, elutasította a médiaszolgáltató kérelmét a frekvenciája meghosszabbítására.

A Klubrádió még fellebbezhet, de újabb jogerős ítélet nem várható február 14-éig, tehát aznap elkerülhetetlennek tűnik, hogy elhallgasson a rádió.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

Arató András szégyenteljesnek nevezte az ítéletet

A Media1.hu tudósítása szerint Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa folyosói sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, hogy ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet. A Klubrádió jogorvoslatra készül az ítélet ellen – tette hozzá. Azt mondta,

nem váratlan, de szomorú és antidemokratikus az ítélet, mivel a bíróság nem vette figyelembe érveiket.

Arra kért a hallgatókat, maradjanak a Klubrádióval az interneten és támogassák a fennmaradását. Arató András hozzátette:

az ítélet valójában arról való ítélet, milyen állapotban is van Magyarországon jelenleg a jogállam, és egy rádiót mondvacsinált indokokkal el lehet hallgattatni.

A Media1.hu hozzáteszi, korábban a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) és a Nemzetközi Sajtóintézet (IPI /International Press Institute) is kiállt a Klubrádió mellett. 

Forrás: Media1

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Horizont: ő azok közé tartozik, akinek örömet okoz, hogy Orbánék még szart is kilopják! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Shikari: Te myr lennni vanni???:-))) A fenekét a vilának, te román pakulár vanni É s olyan izéd, hajlamod van, mint Pisában az a ferdére sikeredett torony
ómió
Akkor itt már csak a strasbourgi efftársak "segíthetnek"?
1984
Ezzel meg is alapozott Joe Bidennél Orbán és az általa (meg)vezetett Fidesz-polip-maffia.

Legyünk rosszak!
Orbán egy szar alak és igyekszik egyre több embert összeszarozni és lehúzni maga mellé a fertőbe. Te, te nyomorult fideszes, csak önigazulásul kellesz neki.
Bezárt az OPNI? Azért nem kell, mert Orbán az egész országból egy nagy OPNI-t csinált.
Amíg ti OPNI, mi meg megyünk lopni - by Fidesz

Orbán nem a magyar néplelket ismerte ki, hanem a mindenre kapható aljas mocsok magyarok éjsötét beteg lelkületét. A négyévenkénti szavazások alapján van belőlük cirka 2,3-2,8 millió.
Ennyi elég Orbánnak, hogy tönkretegyen és visszavessen a fejlődésben 100 évre egy egész országot.
silber13
@Shikari: Dícséretes ígéret!:-))))))))))))))))))))))))))
silber13
@silber13: Bár aki szelet vett, vihart arat!.-)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.