Hosszú idő után először újra érdemben nőtt az aktív fertőzöttek száma, a kórházban ápoltak száma pedig ismét meghaladja a 4 ezret.

1548 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 391 170 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 94 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 931 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 299 989 fő, az aktív fertőzöttek száma 77 250 fő.

Több mint 1500 új fertőzöttet regisztráltak – Tovább romlik a magyar vírushelyzet

4014 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 321-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 348 927 fő kapott oltást, közülük 134 824 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával).

Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is, így már összesen öt vakcina áll rendelkezésre Magyarországon.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Forrás: koronavirus.gov.hu, Privatbankar.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Lehet hogy a gyógyultak száma folyamatosan nő, de a kórházban és a lélegeztető-gépen lévők száma pedig naponta EMELKEDIK!!!

Az oltási ütemterv és a kínai beszerzés pedig KÉSZ VICC!!!
Nem tudom kinek akarnak ennyi kínai vakcinát beadni mikor még itthon engedélyezve sincs (nagyon nagy a tiltakozás ellene az emberek körében!) főleg hogy a legdrágábbat kellett megvenni???

propeller.hu/itthon/3634405-orban-egy-honapja-meg-egymillio-kinai-vakcina-erkezesere
balos
Ez a vírus nagyon hasonlít a fideSSes kor eseményre!Fennállása óta már a sokadik mutációját éljük meg!Még a házi pálinkát is képesek voltak "túlélni"!
Gazella
Beleszámolva a közúgi balesetek, öngyilkosságok, ...
kereső
A tegnapi nap folyamán 5661 főt oltottak be Magyarországon. A mult héten érkezett 80 ezer adag Pfizer vakcina- azonnal oltathó, a héten érkezik 104 ezer. Ilyen oltási tempóban mikorra oltanak be ezzel 96 ezer embert??? Akkor minek milliószámra az ellenőrizetlen kinai kotyvalék?
Nem vakcina hiány van itt, hanem oltási kapacitás hiány!
kereső
@sgl: Ártunk-és nem kormányozunk fő jellegzetessége a lopáson kivül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.