Az Európai Bizottság feljegyzésben figyelmeztette Magyarországot a koronavírusra hivatkozva érvényben tartott korlátozások miatt.

Az Európai Bizottság hivatalos figyelmeztetést küldött hat európai uniós tagállamnak, mivel a koronavírus-járvány terjedését lassítani hivatott, a határok átlépésére vonatkozó korlátozásaik alááshatják a schengeni térségen belüli szabad mozgást. Christian Wigand, a brüsszeli testület illetékes szóvivője fel is sorolta a hat országot, ezek:

-Belgium,

-Dánia,

-Finnország,

-Németország,

-Svédország

-Magyarország

Kötelezettségszegési eljárást is indíthat a túl szigorú magyar határzár miatt az EB

A túlságosan szigorú korlátozások miatt a bizottság feljegyzésében a szabad mozgás és az ellátási láncok megzavarásának kockázatára hívja fel a figyelmet. Brüsszel aggályosnak találja, hogy az említett tagországok által a határok átlépésére vonatkozóan bevezetett korlátozó intézkedések túlmutatnak a négy hónappal ezelőtt elfogadott EU-tanácsi ajánlásokon, amelyek szerint a járvány megfékezésére csakis "arányos" intézkedéseket javasolt bevezetni, amelyek nem hátráltatják az unión belüli szabad mozgást.

A tagállamoknak tíz nap áll rendelkezésükre, hogy válaszoljanak a bizottság által feltett kérdésre.

Kielégítő válaszok hiányában a bizottság akár kötelezettszegési eljárást is indíthat ellenük az uniós jogszabályok megsértése miatt. Wigand nem részletezte, hogy melyik tagországnál pontosan mely intézkedéseket tartják aggályosnak.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a felsoroltak közül Magyarország az egyetlen, ahol nem tombolnak a bevándorlók hadai.. A többi öt ország már baszhattya, kitehetik a megtelt táblát, annyi fekete, barna bőrű léhűtő élősködőt sikerült a nagy liberalizmus jegyében beengedni...brüsszelnek(is) az fáj, hogy itt nyugalom van..

Szarjanak sünt.
ómió
Naná! Gyuri gazdijuk őket is a migráncsinvázió előmozdításáért fizeti!
csak úgy....
@ómió: a te szomorú példádból ítélve,jobb ha valaki mind a két kezét elveszíti, mint ha az eszét!
ómió
@csak úgy...: Maradj a magad szomorú példájánál! Az az, amikor valaki eleve agy nélkül születik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.