A számítógépes program képtelen volt elfogadni a 92 milliós munkabér-adatot, ezért külön írásbeli nyilatkozatot tettek.

92 milliós havi bérről írt alá szerződést, négy napra rá üzemi balesetet jelentettek: félmilliárdos ügyben emeltek vádat

Fotó: police.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és élettársával szemben, akik a vád szerint a korábbi 180 ezer forint helyett több, mint 90 milliós havi bérről kötöttek valótlan szerződést, majd igényeltek baleseti táppénzt hét hónapra – írják az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a férfi egy szegedi székhelyű gazdasági társaság ügyvezetéséért vállalkozóként havi 180 ezer forint jövedelemben részesült, még élettársa a cég alkalmazottja volt. 2018. június 29-től a férfi a korábbi tisztséget munkaviszonyban látta el, míg élettársa is a cég ügyvezetője lett. A férfi kapcsán a munkáltatói jogokat élettársa gyakorolta és

kötött vele havi bruttó 92 millió forintos munkabért tartalmazó munkaszerződést.

A nő ugyanezen tisztséget díjazás nélkül látta el.

A szerződés aláírása után négy nappal, a harmadik munkanapon bekövetkezett üzemi balesetre hivatkozva az illetékes kormányhivataltól baleseti táppénzt igényeltek a keresőképtelenség hét hónapjára folyamatosan, mindösszesen 568 millió forintot.

Az elektronikus úton benyújtandó és kitöltendő nyomtatványokon a havi munkabér összegét „csak” 9,2 millióra tudták kitölteni, de mivel a program akkora összeg beírását nem engedélyezte, ezért egy külön nyilatkozatot juttattak el a könyvelőnek a havi 92 millió forintos munkabérről.

A hatályos jogszabályok szerint a munkaszerződés szerinti munkabér összege a baleseti táppénz alapja, mivel a férfi a balesetet megelőzően nem rendelkezett 180 napi jövedelemmel.

A kormányhivatal nem állapította meg a jogosultságot, az előtte folyamatban levő eljárást felfüggesztette, így az állami költéségvetést vagyoni hátrány nem érte.

A vádlottak a vádirat szerint valótlan összegű munkabért határoztak meg és valótlan okiratokat nyújtottak be az 568 millió forint megszerzése érdekében. A korábbi időszakban pár tízmilliós éves bevétellel működő cégnek havi szinten 250 millió, míg éves szinten legalább három milliárd forintos árbevételt kellet volna realizálnia ekkora nagyságú munkabér kifizetéséhez, amelynek töredékét sem érte el korábbi forgalma.

A főügyészség a vádlottakat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének kísérletével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

Forrás: ügyészség

Címlapkép: police.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@simmering73: ezek mohóbbak(voltak)..talán az emlékeinkben még él a Hagyó féle BKV-s mérhetetlen fizetésosztogatás, amit mindenki jogszerűen vett fel...
Nos nem véletlen, hogy csak 9,2 millát fogadott el a gép...ettől nagyobb összeget ember nem mert elképzelni...
TollerBela
Namostakkor, ezt tessenek összevetni az egyébként nem minősítetten beszámítható kósa történetével, amely évekig eltartott ! Nem sántít abban az ügyben valami, de nagyon ? Vagy ő folyósította volna a pénzt itt is ?
kissé felnőttem
finoman talán egy Elba nevű folyó menti szot üdülővel jellemezném gátlástalan pénzéhes lett a világunk dolgozni azt ugye nem sokan akarnak mert ott fillérekben számolják a vad kapitalizmus ehhez képest gálánsabb volt. mi jön még ezek után?
verőce21
Ügyes! De egyben buta is.
Legalább a vonatkozó jogszabályokat is ismerni kellett volna... !
Ez a trükk még nekem sem jutott volna eszembe... :)
balos
Ezek szerint a "család" nem adta le a felét az illetékes fideSSes pénztárosnak!Szívás!
Yoda69
Ebben az országban csak O1G es a slepp lophat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.