A Facebookra kitett bejegyzés szerint a kórház 14 dolgozója az új szerződés aláírása helyett arra utal villanylekapcsolós kijellentésükkel, hogy inkább távoznak.

Telex: a Szent Imre Kórház tizennégy dolgozója bejelentette, hogy "mi lekapcsoltuk a villanyt"

Fotó: pixabay.com

A Telex vette észre a Szent Imre Kórház 14 dolgozójának Facebook-posztját, amelyet be is mutattak a cikkükben, amelyet az egészségügyi dolgozók új jogviszony szerinti szerződésének aláírásáról írtak.

A portál szerint felröppentek a tömeges felmondásról szóló híresztelések. A cikk szerzője így fogalmaz: 

"A Facebookon már a délelőtt folyamán tömegével kezdtek el terjedni arról szóló bejegyzések, hogy orvosok, nővérek, ápolók mennek felmondani.

Ezek egyelőre csak anekdotikus bizonyítékok a „tömeges felmondás” jelensége mellett, pontos számaink csak később lesznek arról, hány fő hagyja ott most tényleg az állami egészségügyet."

A Telex azt írja, hogy a posztok között ugyanakkor vannak figyelemreméltók, a budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztálya például kitette, hogy ők „lekapcsolják a villanyt”.

Nincs rosszabb érzés, mint mikor búcsúzni kell. Megköszönni, lezárni, elválni majd elbúcsúzni. Nem lehet mit mondani....

Közzétette: Ibolya Vass – 2021. március 1., hétfő

A jogviszony körül hónapok óta tart a bizonytalanság és a halmozódnak a konfliktusok: a tervezetet egyszer már felpuhították a Magyar Orvosi Kamara javaslatait figyelembe véve, de elutasítottsága így jelentős, és még az utolsó napokban is alkudozás tárgyát képezték az új rendszer egyes elemei.

Hétfőn viszont élesbe fordult a dolog, hiszen éjfélkor lejár az jogviszony szignózásának határideje.

- írja a portál.

Forrás: Telex

Címlapkép: pixabay.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Azért az nagyon "megviselhette" őket, hogy már több, mint 11 éve nem nyulták le egyetlen havi fizujukat sem!
Aki Én
@ómió: van olyan történet, amit még te is képes vagy megérteni, helyén kezelni?
ómió
@Aki Én: Ezt a kérdést nyilván magadnak tetted fel először. Ritka pillanat lehetett! Látom, azért - biztos, ami biztos - mindjárt tovább is tolod!
kereső
@Béla333: 03:01, 16:50- itt a válasz, Te nem találtad el!

Reagálás az ellenzéki pártok közös nyilatkozatára

Annyira álságos, amit a baloldal művel. Az a Gyurcsány és az a baloldal beszél az egészségügyi dolgozókról, amely kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat, több ezer orvost és ápolót tett utcára és üldözött el az országból. Akit nem rúgtak ki, azokat megalázóan alacsony bérért dolgoztatták, és még el is vettek tőlük egyhavi bért. A baloldal tudatosan leépítette az állami egészségügyi ellátást, mert be akarta vezetni a fizetős egészségügyet, és üzletelni akart a betegeken. A baloldal álhíreivel ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, több mint 95 százalékuk aláírta a szerződést. Ezzel párhuzamosan minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség”
kereső
@kereső: Megjegyzésem: az eü-ből 2011-2019 között 7500+ orvos, ápoló távozott. A mostan 5500 -al , a tiz év alatt a csökkenés 10%-os.
Aki Én
@ómidióta bolsi: Szóval nincs. Gondoltam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.