Több mint 785 ezer a beoltottak száma, 6278 az új fertőzött és elhunyt 152 beteg.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 785 440 fő a beoltottak száma, közülük 267 153 fő már a második oltását is megkapta – írja a kormányzati portál.

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

6278 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdet óta összesen 446 178 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 476 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 328 136 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 102 566 főre emelkedett. 6 554 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések és szigorúbbak lettek az utazási szabályok.

Ma délelőtt újabb – de a vártnál kevesebb – AstraZeneca-szálítmány érkezik: a várt 127.200 adag helyett csak 105.600 adag vakcina, és szintén ma megérkezik az újabb Szputnyik-szállítmány is.

Annak érdekében, hogy minél többen minél előbb megkapják az első oltást módosult az oltási stratégia – írja a portál.

A következő egy hét oltási terve: folytatódik a regisztrált idősek oltása háziorvosoknál (250 ezer kínai vakcinával és 31 ezer Moderna-vakcinával). 114 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon adnak be az időseknek. Ezen felül 74 ezer 60 év alatti krónikus beteget kórházi oltópontokra hívnak be SMS-ben most hétvégére, ők AstraZenecát kapnak. 

Hozzáteszik,

a kormány ma reggel is ülésezik a járvány helyzet miatt, a döntésekről a 11 órakor kezdődő Kormányinfón adunk tájékoztatást.

Számos európai országhoz hasonlóan hazánkat is elérte a járvány harmadik hulláma – írják. A brit vírusmutáns egész Európában és Magyarországon is gyorsan terjed, több embert fertőz és jelentősen növeli a betegek számát. A járvány újra felszálló ágban van, ezért kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A védőoltás életet ment – teszi hozzá a kormányzati portál.

Forrás: koronavirus.gov.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
istván irén
Azért tartunk itt mert a helyett hogy fel készültek volna a 3. hullámra csak a lopással voltak elfoglalva lopni csalni hazudni hajrá fidesz
ágimami
Ezek brutális számok és sajnos egyre rosszabb lesz!!!

Azért elmondanám, hogy nálunk van olyan háziorvos, ahol EGYETLEN oltóanyag sincs, így hogy oltson? Azt mondta, talán a jövő héten kap Modernát. Így akarnak nagyobb oltottságot elérni ?, hisz egész 7 végén lesz oltás a háziorvosoknál és a kórházakban.

Ezeket kellene normálisan összehangolni, nem pedig megint csak a stadionokba ölni a milliárdokat, (bicskanyitogató!!!) közben az eü. ÖSSZEOMLIK!!!
Ludas Matyi
@ágimami: miröl beszelsz, nem is volt EU.
EU csak azoknak volt jo, akik az összes allamban csak a meggazdagodasra gondoltak.
A polgar majd csak a sor vegen kullogott es kullog!
Ha az EU elnöke, von Leyen utalhat a fia bankszamlajara 300 Millio eurot miert is ne nyelhetne a többi is.
Ludas Matyi
Nem ertem mire ez a nagy felhaborodas, Hawaiban minden hullamnak örölnek.
ágimami
@Ludas Matyi: Tudom, miről beszélek, csak értelmezni kellene amit írtam. NEM AZ EU-val foglalkoztam, -utálok politizálni - hanem főleg az egészségüggyel, ami az összeomlás szélén áll, ezért a felháborodásom!
A Hawaiak pedig csak örüljenek minden hullámnak, az ő dolguk!
Nessy
@ágimami: Szövegértési probléma ellen nincs mit tenni.
Én most kaptam meg a második Modernát a háziorvosnál. . 10 órától 50 Sinofarm oltás lesz Viszont kisebb településeken nagy a káosz!
ágimami
@Nessy: Én azért is akadtam ki nagyon, mivel megyeszékhelyen élünk és itt is ilyen problémák vannak, hogy nincs oltóanyag egy háziorvosnál!!!
Örülök, hogy túl vagy a 2 oltáson, így már védettnek minősülsz!!
Én még sajnos nem kaphatok, mivel január közepén kétoldali tüdőgyulladásom volt, így kb. 3 hónapot ki kell várni, hogy beolthassanak.
Nessy
@ágimami:Te boldogtalan! Sajnállak! Vigyázz magadra, mert más úgysem vigyáz rád.
ágimami
@Nessy: Köszönöm, eddig is vigyáztam magamra, remélem ezután is sikerül mivel nem megyek sehova!

A Családomat jobban féltem, mivel csak a lányom van beoltva eddig 2x mivel eü. dolgozó, de sem a vőm, (sajnos az ő háziorvosánál nincs jelenleg oltóanyag, pedig nagy szüksége lenne rá mint krónikus beteg, mert Ő aki bevásárol, intézi az ügyeket, m.helyen dolgozik) Remélem a jövő héten megkapja az oltást.
Nessy
@ágimami: Az én fiam is krónikus beteg, már az első Astrát megkapta. De ő sem tud otthonról dolgozni. A másodikat meg most 12 hétre kitolták. Vidéken élsz? mert ott ennyire neurotikus a helyzet.
ágimami
@Nessy: Igen vidéken, megyeszékhelyen élek, (nem mintha kivételt kellene képezni) azért sem értem hogy lehet ilyen káosz egyes rendelőkben.
A fiad azért valamennyire védett már, mivel kapott 1 oltást, de sajnos a második oltást rendesen kitolták!
Nessy
@ágimami: Mert olyan emberek szervezik az egész oltási procedúrát, akik annyit értenek hozzá, mint hajdú a harangöntéshez! Nincs oltási rend, protokoll, nem tudni, hogy holnap ki, mennyi, milyen vakcinát kap. A beteg meg tévelyeg a bürokrácia és szervezetlenség útvesztőjében.
simmering73
Ezek a szerdai adatok. A csütörtöki majd holnap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.