Úgy látja, azóta könnyebben terjed, és fiatalokat is nagyobb arányban betegít meg.

  Szlávik: ez a vírus már nem az a vírus, ami tavaly megjelent Magyarországon
Fotó: ATV

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt Szlávik János, hogy egy évvel ezelőtt, 2020. március 4-én regisztrálták az első két fertőzöttet Magyarországon. A főorvos szerint annyival jobb a helyzetük most, mint egy évvel ezelőtt, hogy tudják, mivel állnak szemben, tudják, hogyan kell kezelni a betegeket, hogyan tudnak védekezni. 

Szlávik szerint azt nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, mit hoz a következő két hét, valamint azt sem tudja senki, mikor lesz a harmadik hullám csúcspontja.

Azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt napokban egyre többen vannak lélegeztetőgépen, az infektológus főorvos azt mondta: ez a vírus már nem az a vírus, ami tavaly tavasszal megjelent Magyarországon, azóta megváltozott. A koronavírus könnyebben terjed, fiatalabbakat támad meg, ma már az sem ritka, hogy a 30-as éveiben járó fiatalok kerülnek lélegeztetőgépekre, valamint a gyerekek körében is terjed a járvány – mondta Szlávik. Egy kicsit agresszívabb most a vírus, mint korábban.

Forrás: ATV

Címlapkép: ATV

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@karma1: Sajnálom, hogy így jártál, de tudod ezért van az, hogy egy oltásra azt mondják 95% - ban ad védettséget, attól az az 5% még fennmaradhat. Előny és kockázat, mint bármely gyógyszer esetében. Mindenesetre a mai napig pusztítanának ezek a járványok, ha nem lennének a védőoltások. Mindenesetre erre rá fogok kérdezni majd tesómtól, bár kétlem, hogy ilyenről egyáltalán hallott volna, szerintem te pont beleestél abba az 5% - ba, ami persze számodra nem vigasz. Jó kertészkedést, itt már elmúlt éjfél:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Akkor megis hogy mered forszirozni EZT az oltast egy MASIK virus ellen, te majom? Akkor vagy/voltal te szakerto, amikor en beduin hastancos!
division
@karma1: A kínai vakcina jobban véd a mutáció ellen is, de 60 év felett nem olyan jó a hatásfoka, ill. krónikus betegségben szenvedőknek is inkább a Pfizer az ajánlott.
karma1
@division: Te egy nagyon okos ember vagy, es a jozan paraszti eszed sem hagyott el. Akkor Neked is elmondom a szereny velemenyemet, amit a koronavirusrol hallottunk, tudhatunk, - valamint az "oltakozasrol" is, - a ketto ugyanis osszefugg.
Van ket valasztasod:
Oltakozz Ne oltakozz
-megkapod MINDENKEPPEN a betegseget -nem kapod meg, megkapod ES
enyhe, drasztikus vagy tunetmentes lefolyassal de fertozol fertozol, enyhe,
-kozben hordozod a virust, beoltottan,-mindenkit nem fertozol drasztikus vagy
fertozhetsz, akivel talizol tunetmentesen
-lesz szovodmenye nem lesz szovodmenye lesz vagy nem
korhazba kerulsz szovodmenye
meggyogyulsz vagy korhazba kerulsz:
meghalsz meggyogyulsz vagy
meghalsz.
Ezek mindegyikenek 50-50 % az eselye
Nos, ha oltakozol, plane nem ismert, nem engedelyezett szerrel, akkor MINDENKEPPEN megbetegszel, mert ez az oltas lenyege, hogy egy gyengitett virussal enyhebb lefojasu betegseget okozzon, ami antigeneket termeltet az immunrendszereddel. De ha nem oltakozol, akkor meg van eselyed elkerulni a betegseget - oltva semmikepp!
Mivel a vakcinakrol es hosszutavu hatasaikrol a vilagon semmit sem tudunk, akkor most hogy is van ez?
karma1
Na, ez a rohadt rendszer szetverte a tablazatomat, igy ertelmezhetetlenne valt, tehat megprobalom ujra, nem tablazatszeruen leirni:
Ez tortenik, ha oltakozol:
- MINDENKEPPEN megkapod a betegseget - enyhe vagy teljesen tunetmentes vagy sulyos lefolyassal
- Az oltas utan is kaphatsz szovodmenyt - ennek nem tudni, meddig van hatasa a szervezetedre, mert egyetlen vakcina sincs meg idore kiprobalva.
- Sulyos eseben korhazba kerulhetsz: - itt vagy meggyogyulsz, vagy nem - utobbi esetben meghalsz.
(Ne feledd, egy oltas altal kivaltott covidban, hiszen senki sem tudja, hogy az egyenre hogyan hat egy ilyen egysegesitett oltas).
-Ha oltakoztal, akkor - az allapotodtol fuggetlenul - megmaradsz virushordozonak (ugyis, ha teljesen tunetmentes vagy oltas utan, akkor viszont minek az oltas, ha nem reagal ra a szervezeted, akkor immunanyag sem keletkezik Benned, ugye?)

Ha nem oltakozol:
- Nem kapod meg a betegseget - eddig ennek sokkal nagyobb, sot oriasi a lehetosege, mert 8 milliard emberbol meg 15 % SEM fertozott!
- Megkapod a betegseget - ugyanaz tortenhet Veled, mintha oltakoztal volna: tunetmentes, enyhe vagy sulyos lefolyasu lehet a betegseged DE : vagy otthon kihuzod es meggyogyulsz, vagy korhazba kerulsz es ott vagy meggyogyulsz vagy meghalsz.
-Kozben ugyanugy fertozhetsz nem beoltottan is, mint beoltva - tudtodon kivul is!
Viszont nem bombazod a szervezetedet feleslegesen, igy nem valtasz ki egy esetleges autoimmun reakciot, ami az immunrendszer tulmukodeset, tulzott vedekezeset jelenti.
Tehat ebben a pillanatban, aki nem "oltakozik" nagyobb valoszinuseggel NEM kapja el a betegseget, mint aki oltakozik.
Plane teljesen ismretlen oltoanyagokkal.
Es maga szlavik jelentette most ki, hogy EZ a koronavirus NEM AZ a koronavirus, ami egy eve volt (es amire egyebkent a vakcinat kidolgoztak).
Es mivel rengeteg a drasztikus mutacio, a nyajimmunitas szinte teljesen kizart, hogy nagy tomegekben kialakuljon. Elnezest az elozo bejegyzes ertelmetlenne valasaert.
division
@karma1: Azért egy dolgot tegyünk tisztába: Az oltás által kiváltott "betegség", azaz mondjuk úgy immunválasz nem egyenlő a való vírus által okozott megbetegedéssel. Vegyük alapul a kanyaró elleni oltást, ott is elölt vírussal oltanak, ám abszolút nem mindegy, hogy ettől lesz némi kis lázad, náthád, vagy magát a kanyarót kapod el. Itt ugyanaz a helyzet, produkálhatsz tüneteket, de az messze nem covid tünet, és az immunrendszered már felkészülve fogadja a valódi élő behatolót, hogy semlegesítse. Ez a sinopharm lényege is, pont mint a kanyaró esetében. Szóval ha nem oltatsz, sokkal komolyabb bajod lehet, kivéve ha nincs bármi okod arra, hogy nem kaphatsz oltást.
karma1
@division: Sajnos, ez az en esetemben pont a legrosszabb pelda volt - persze nem tudhattad. Mint minden gyerek, az osszes kotelezo oltast idoben megkaptam, es mindegyiket egeszseges ember modjara reagaltam le. DE MEGIS MEGKAPTAM a kanyarot 8 eves koromban - nehany masik osztalytarsammal egyutt, (volt, akinek a cukorbaj lett a sulyos szovodmenye, mar kicsi koratol napi 2 inzulin volt az adagja, ket honapja hunyt el).l
Rendkivul sulyos valtozatban kaptam meg - mintha meg sem kaptam volna az oltast, es nem is reagaltam volna arra kivaloan! Egy hetig fekudtem felig ontudatlanul, 40+-os lazban (szinte a halalos homerseklet kozeleben) , tele kiutessel, szoval majdnem belehaltam akkor.
Aztan a lanyom hazahurcolt egy mumpsz virust az iskolabol, amibe en rettenetesen megbetegedtem, harmunk kozul en a legjobban, az osszes tunetet es magas lazat produkalva. Egyaltalan nem ertettem, hogy tortenhetett ez meg velem, hiszen az oltast megkaptam es lereagaltam, amikor ideje volt ennek. De itt jon a nagy csavar: kepzeld, a kanyarovirus olyan tetu, hogyha az oltas ellenere (vagy anelkul) megkapod, akkor a bekapott kanyarovirus TORLI AZ OSSZES ADDIG KAPOTT OLTAS utan kepzodott ellenanyagot, vagyis pont ugy viselkedett a szervezetem, mintha sosem latott volna egyetlen oltast sem!
Es ezt csak nemregiben tudtam meg hivatalosan is - mert nem volt publikus! Egyszeruen ezt a fontos tenyt tagadjak az emberek elott, mert igy is mar nagyon sok az oltasszkeptikus ember, nem akartak, hogy vegkepp lemondjanak az emberek nemcsak a kanyaro-, de mas vakcinakrol!
Ha szlavik se tudja megmondani , hogy az 5 oltoanyagbol melyik a legjobb, es kb, melyiknek milyen hatasa van, akkor ott nagy gebaszt van - es o arcvesztes nelkul akar ebbol a problemabol kihatralni. Joejszakat Neked, - en is csinalom az ebed utani dolgaimat - gyonyoru ido van, kerteszkedes jon ma!
division
@karma1: Sajnálom, hogy így jártál, de tudod ezért van az, hogy egy oltásra azt mondják 95% - ban ad védettséget, attól az az 5% még fennmaradhat. Előny és kockázat, mint bármely gyógyszer esetében. Mindenesetre a mai napig pusztítanának ezek a járványok, ha nem lennének a védőoltások. Mindenesetre erre rá fogok kérdezni majd tesómtól, bár kétlem, hogy ilyenről egyáltalán hallott volna, szerintem te pont beleestél abba az 5% - ba, ami persze számodra nem vigasz. Jó kertészkedést, itt már elmúlt éjfél:-)
karma1
@division: Igen, hat ezt, hogy a kanyarovirus torli az oltasokat, mervado kutatoorvostol hallottam, es nemregiben fedeztek csak fel ezt a "tulajdonsagat" ennek a virusnak. Egyebkent Samoa szigeteken volt masfel eve a tomeges kanyaro megbetegedes, amibe rengetegen haltak meg, fokent a gyerekek, mert naluk sulyos volt a betegseg, de rengeteg idos ember is. A beoltottsag ott minimalis, elmaradott infrastruktura, nagy tavolsagokban elo elszigetelt csoportok (mindenkit beoltottak akinek nem volt meg oltasa, es pont a tavolsag volt az egyik legnagyobb nehezseg.) Ketezer folott volt azt hiszem a halalos aldozatok szama, es a tv-ben egy orvos nyilatkozta ezt, hogy raadasul meg a beoltottaknal is szembe kell nezni azzal, hogy megkaphatjak a betegseget.
Igen, igazad van, mindenben van hibaszazalek (csak a halal lehet 100 %-os), de en megsem szeretnek beletartozni - remelem, Te sem!...:O) Joejt!
division
@karma1: Én már mindkét oltást megkaptam, szóval...Még élek:-)
karma1
@division: Szerencsere Te elsz, de honnan lenne info errol? Olyan legalabb felig-hivatalos? (Nem kotozkodom - tenyleg erdekel!)
Yoda69
Szlavik, lanyka visszajott Dubaibol a NER luxusgepen?
Pálinkás Pál
@division: ma, 00:22... nos...példád megint sántít...a kanyaró elleni oltással végleges védettséget kapsz elvileg...erről meg azt sem tudják hogy egyáltalán hogy hat, és hat-e!!!? és változatlanul az a helyzet, egy felnőtt ember hadd döntsön már maga...aztán min változtat az oltás ,ugyanúgy fertőződhetsz,fertőzhetsz!!! ergo aki nem akar "komoly szövődményeket" az oltat, a többit meg hagyjátok békén...járványügyi szempontból egy dekával nem lesz kevesebb fertőzött, max kevesebb aggastyán kerül az intenzívre...ami remek, de ehhez az is elég lenne ,ha csak őket oltanák...persze az kevesebb pénz..tudod
" Brit tudosok megállapították kinek használ legjobban a vakcina..., annak aki eladja!!!"..nos...ezen gondolkozz el kicsit...
Pálinkás Pál
szlávik...a lányod már kifeküdte a megpróbáltatásokat Dubaiban???
Gazella
Na ez rálépett a narancskinézetüek tábor odázási hadseregébe... pár héttel ezelött 2 fokkal sumább volt az arcbőröd, nem szép dolog ellesni a kedvenced kinézetét.
Az a virus meg amaz a virus, mutálodó virus... tudod amikor adagolják a virusnak a finomszert, persze hogy erősödik...
kereső
@division: @karma1: És ,igen a védettség akár a nullához is konvergálhat , főleg a krónikus betegek esetében. Immun válasz persze lesz, mint minden vakcinánál- DE! a krónikus beteg időseknél az is bekövetkezhet, hogy megerősödik az alapbetegség- és beteg nem covidban fog meghalni, hanem az alapbetegségében. Na ezért felelőtlen a tényleges bevizsgálás nélküli vakcina használata. Jól mondja Hadházy, ez gyógyszerkisérlet, aminek a kormány alávetette a 60 éven felülieket. Mondhatjuk úgy is, hogy a magyar időseket a magyar kormány feláldozta orbán politikai oltárán. Gyalázatos egy program ez. Arról nem is beszélve, hogy ezért még mi fizetünk súlyos dollár milliókat. Persze lehetséges, hogy ebből az összegből valakik részesülnek- guruló formában.
Pálinkás Pál
ez a kép nagyon tetszik...számomra fényesen mutatja a seggnyaló agyhalott portréját!!!
kereső
Tud valaki mondani mégegy olyan kinai terméket, amely ennyire tartós?? És ahogy telik az idő, egyre jobb-és jobb lesz(mutánsok). Csak nem a vakcinának köszönhetően?? Afrika, Brazilia...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.