Ma meghallgatja a kórházigazgatókat, hogy felkészültek-e a járvány elkövetkező legnehezebb hetére.

Orbán: „láttam már novemberben, hogy baj lesz”

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

13 millió embernek elég nyugati vakcinát rendelt a kormány, és mivel

„láttam már novemberben, hogy baj lesz”,

rendeltünk 3,5 millió embernek elegendő keleti vakcinát is.

Hozzátette, az orosz és a kínai nagyjából időben érkezik, sőt a kínai néha még hamarabb is, a nyugati pedig vagy nem érkezik, vagy csak nagyon lassan – jelentette ki a miniszterelnök vasárnap reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában, amelyet a Telex ismertetett.

Orbán egyebek mellett elmondta:

* A 16 és fél millió emberre elegendő megrendelt vakcina oka: arra is föl kellett készülni, hátha a határon túl nem lesz elég vakcina, de minden magyart be kell oltani.

* „Mi magyarok kezdünk kiegyenesedni, 3 millió fölé ment a regisztrálók száma” – fogalmazott a miniszterelnök, és az újonnan regisztráltak között nagy arányban vannak a 60 év felettiek.

* A kórházi ágyakat illetően Orbán azt mondta, ma (vagyis vasárnap) megy meghallgatni a kórház-igazgatókat, mennyire készültek fel a következő hétre, ami várhatóan a legnehezebb hét lesz.

* Orbán azt mondta, a kormány akár a keleti vakcinákért fizetett árnál nagyobbat is hajlandó lenne fizetni, ha azzal vakcinához juthatnánk, és életeket menthetnénk.

* Orbán szerint a baloldal oltásellenes kampányt folytat, és a járvánnyal párhuzamosan ezzel is küzd a kormány, de szóba került egy oltásokat megtagadó háziorvos kapcsán az egészségügyben esetleg fellelhető oltásellenesség is. Orbán úgy fogalmazott az oltásellenes kampányt a baloldalnak és az eszement orvosoknak is abba kell hagyni,

* Az eddig a tapasztalatok azt mutatják, hogy a Magyarországon elérhető 5 fajta vakcina minden eddig megismert mutációra jó választ ad, azzal szemben megvédenek. Ha ebből indulunk ki, akkor már csak néhány hetet kell kibírni, mondta.

A miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjúja azért maradt el, mert Orbán Viktor Jeruzsálembe látogatott., ahol Benjámin Netanjahu izraeli és Andrej Babiš cseh kormányfővel tárgyalt.

Forrás: Telex

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Már megint a határon túliak...gondolom,a saját kormányuk gondoskodik róla,hogy be legyenek oltva. Persze,nekik is mi ,Magyarországon èlők,ès adózók fizetjük. Megint más f...val veri a csalánt. Őszintén szólva,engem egyáltalán nem èrdekel a " határon túliak" sorsa,elèg bajt okoztak már eddig is,túl sokba kerül nekünk,hogy ezekre szavazzanak
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yeromos
@ómió: Neked komoly szövegértési problémáid vannak. Én nem a korábbi kormányokat dicsértem, hanem azt próbáltam neked elmagyarázni az agymosott bolsevikozó dumádra, hogy a szeretett maffia kormányod, akik volt KISZ titkárokból, MSZMP káderekből, soros ösztöndíjasokból áll, akik 2002-ig tagjai voltak a liberális internacionálénak, azután kereszténydemokraták lettek, akik az idén kivetettek maguk közül benneteket, a komcsikkal saját zsebre üzletel. Szóval az elvtársaid csak a saját meggazdagodásukkal foglalkoznak, semmi mással nem törődnek.
Az ilyen agymosott hívekkel meg elhitetik, hogy aki nem velük vannak, azok komcsi, bolsevik balliberális, hazaáruló, magyarellenes stb. Ti vagytok a legnagyobb Magyar ellenesek.
Mert történelmi bűnötök a Magyarság megosztása.
csipetke
@Aki Én: 8:26 Minek győzködöd?Állampolgári joga van hülyének lenni. Ő ezt a jogot ki is aknázza. Ennyike...(by dajcstompi)
ómió
@Yeromos:Csak, tudod, bolsiék fajkreténje, amikor lopnak, annak nyoma van! A 90-es években "eltűnt" több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdon", miközben bolsi milliárdosok tucatjai "születtek". 2002-2010. között meg 14000 milliárddal nőtt az államadósság, de nem tudni miért, mert azon semmit nem vettek, semmit nem építettek és senki/semmit nem támogattak! Hova lett? (Megsúgom: na, akkor loptak!!!) Pláne úgy, hogy eközben - még pluszban - kórházakat, iskolákat, vasúti szárnyvonalakat kellett bezárni, megszüntetni, havi fizetéseket, nyugdíjakat lenyulni, a honvédséget kvázi felszámolni, mert semmire nem jutott pénz! Hova lett, hiszen Kóka efftársatok azt hazudta: "dübörgünk"! Nyilván a lopásban "dübörögtek"! Látom, neked az "elkúrtuk" meg a "hazudtunk reggel, éjjel meg este" se akadály, hogy a tényleges maffiakormányzást a mára hazudd, idiótája! Szóval, kár a lopkodást oda hazudni próbálgatnod, ahol még ebben a vírusmizériában is 13. havi nyugdíjvisszaépítés, családvédelmi, gazdaságvédelmi, munkahelyvédelmi meg miegyéb támogatások vannak (mert nem lopták el a rávalót) meg még az országot se döntötték államcsődbe, mint az efftársaid 2008-ra! Szóval, ha megértési problémákkal küzdőt látnál, kukkants a tükörbe, ne másra hazudd ilyetén gondjaidat meg a tetves komcsiságotokat! A ma komcsija nem az, akit 50 éve tetübolsi eleid maguk közé kényszerítettek, ha vinni akarta valamire és, aki, mihelyt lehetett lefalcolt a tetübandátokból, hanem az, akik - nyilván veled együtt - máig is "szent zsoltárotokat", az Internacionálét szokták kántálni! Bűneitek meg végtelenek! Szóval, kár rugóznod azon, hogy, akár azokat, akár a tetübolsi egótokat másokra próbáld hazudni!
Yeromos
@ómió: Bocsi tévedtem, neked nem átmosták az agyadat hanem nincs. Lassan fel kéne fognod, hogy nem a múlt rendszert dícsérem akkor amikor a gazdád kormányát bírálom. Fel kéne fognod, hogy a múlt rendszer hibái nem jogosít fel benettelket lopásra csalára, diktatúra építésre.
ómió
@Yeromos: Ó, persze, nem!!! Te "csak" hazudoztál egyet, bolsi fajgyökér! Annyi agyad még maradt, (vagy ez anélkül is megy?) hogy erre képes vagy! Nyilván ettől vagy "jó efftárs"!
kokopelli
@Yeromos:... nincs értelme valamit is írni neki!Mindig ugyanaz a barom válasz! Olyan hát egy zártosztályos bentlakó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.