Ez derült ki egy mobiladatokat feldolgozó kutatásból. 

A március eleji lezárások előtt mindenki megindult, és a vírus szétterjedt az egész országban

Fotó: Pixabay

Vasárnap jelent meg a Scientific Reports szakmai folyóiratban hazai kutatók, egyetemi műhelyek és mobilszolgáltatók képviselőinek közös tanulmánya, amely az országos szintű népességmozgás monitorozását mutatja be a mobileszközökből származó mobilcella adatok segítségével – írta meg a 24.hu

A kutatócsoport vezetője, Szócska Miklós azt is elárulta, hogyan reagáltak a magyarok a március negyedikén bejelentett, de csak március 8-án életbe lépő szigorítások hírére.

"Az újabb korlátozó intézkedések március 8-i életbe lépése előtti hétvégén aztán országosan olyan mozgás indult mintha se járvány, se holnap ne lenne és széthordtuk a vírust. Egyértelműen látszott, hogy sajnos fáradunk és a gyorsabban terjedő variánshoz az addigi intézkedéscsomag nem lesz elég”

– magyarázta a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánja.

Forrás: 24.hu, Portfolio

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ennek a felismeréséhez elég lett vola az idekommentelők fél évvel (6 azaz hat hónap) ezelőtti beírásait elolvasni. Mi már akkor...
Pálinkás Pál
@namihami: szörnyű járvány...de hol vannak a halottak? mert kevesebb van mint 2 évvel ezelőtt a "járványmentes " időben..
RonaGyuri
Szócska Miklós személye nagyon nem biztosíték arra, hogy mi mindenre használja a kormány az ilyen adatokat! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.