A tegnapi fejlemények kapcsán kiderült, hogy Berki akár 7 és fél év letöltendő börtönbüntetést is kaphat. A történtekről a volt sportvezető és ügyvédje, dr. Szilágyi Roland mesélt a Mokkában – írja a Tények.

Berki ügyvédje: A büntető jogszabályban nincs olyan kategória, hogy büntetőfékezés
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Tegnap sikerült elolvasnom a vádiratot, végre megkaptam én is. Akkor a feleségemmel mentem, és éppen az ottani Village Parkba érkeztem, szerettem volna nézni egy házat, és korábban a buszos nem engedett kielőzni a buszmegállóban, és gondoltam, hogy a Királyok útján megelőzöm, meg is előztem. Szólt a feleségem, hogy megérkeztünk. Meghúztam jobbra a kormányt, folyamatosan fékeztem, jobbra ment az indexem, hogy szeretnék lefordulni és megállni

- mesélte el részletesen a történteket Berki Krisztián.

Azt is hozzátette, hogy fékezés nélkül, 15km/órás sebességgel ment beléjük a busz. Felesége, Mazsi sokkos állapotba került, a kocsiból sem tudott kiszállni, de nem sérült meg.

Ezt az ügyet korábban már lezárta a nyomozó hatóság bizonyítottság hiányában, majd a BKV, mint sértett panasszal élt

- reagált Szilágyi Roland ügyvéd is, majd így folytatta:

a panasz kapcsán rendelték el ismételten a nyomozást. Az ügyészi indítvány beismerés esetén is börtönbüntetést kér Berki Krisztiánra, aki tagadja a vádakat. A büntető jogszabályban nincs olyan kategória, hogy büntetőfékezés. Olyan kategória van, hogy vészfékezésre kényszerít egy adott járművet. A bíróság most előkészítő ülést fog tartani az ügyben, amit, ha Berki Krisztián vállal, interneten keresztül április 5-ig megtartanak. Az előkészítő ülésen fog eldőlni, hogy lesz-e tárgyalás az ügyben.

Forrás: Tények
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Az ilyen fostalicskák azt hiszik,hogy az egész világot ök lakják egyedül!A másik kopasz is megrohadhatna a börtönben,aki kettőt megölt "szórakozásból"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Az ilyen fostalicskák azt hiszik,hogy az egész világot ök lakják egyedül!A másik kopasz is megrohadhatna a börtönben,aki kettőt megölt "szórakozásból"!
Gazella
De a kressz törvényben benne van... és büntetendő!!
Pokróc
Agybeteg a csávó ! Remélem bemegy pihenni 1 kicsit ,erre is ráfér mert túl fáradt . És még vannak . :-(((((((((((((((
jesz
mai hír.. Találtak egy videót, mely szerint ez a szarkupac robogóval is büntetőfékezett...

Miért nem merik bevonni a jogsiját? Miért nem merik leültetni? Ő a hazudós világbajnok?
Ricsi már guggol...
madlaci66
Jobbra akart fordulni, de úgy húzott balra, hogy ne lehessen elkerülni se jobbról, se balról, és állóra fékezett, meg se próbált kanyarodni. Eddig három szakértőt fizetett le, hogy számára megfelelő szakvéleményt adjanak. Húzta az időt. Nem jött be, remélem.
Béla333
Ez a Berki egy Fidesz bérenc maffiatag, nyilván kimentik valahogy...
Qqberci
Olyan valóban nincs, hogy "büntetőfékezés", de van olyan, hogy indokolatlanul hirtelen fékezésre vagy irányváltozásra kényszerítés...
lusta
Drágám, kinek hiszel? Nekem, vagy a szemednek?
lusta
˝...korábban a buszos nem engedett kielőzni a buszmegállóban,˝
Na már itt a gond. A buszmegállóból a kihajtást jelző buszt az autósnak kutya kötelessége kiengedni. Ugyanis lakott területen belül (!) köteles az autós, motoros, stb. elengedni az elindulási szándékot jelző, menetrend szerint közlekedő autóbuszt, trolibuszt, az iskolabuszt és a gyermekeket szállító autóbuszt, hogy akadálytalanul besorolhasson a jobb szélső forgalmi sávba.
KRESZ IV. RÉSZ - A járműközlekedésre vonatkozó szabályok
I. fejezet - A járműközlekedés általános szabályai
24. § Elindulás (3).
Főlökött
Büntető fékezést a lükék találták ki ! Mert olyan tényleg nincs, van viszont sok minden más mellette :).

Amúgy : 2012. évi C. törvény [ Btk. ]

Közúti veszélyeztetés
234. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Közúti baleset okozása
235. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Bódult, illetve ittas állapotról még nem is szóltak….-> volt-e ???

Ezzel ne lenne tisztában egy védő - ügyvéd ? Előadja a hamukát ! No de ezért fizetik...

Amúgy mivel van felvétel az esetről, így egy szakértő megállapíthatja, hogy a vészfékezés alapos - alaptalan volt-e, e miatt a közlekedésben résztvevőket veszélyeztette-e a manőver.
NKF
Én,még tövig nyomtam volna a gázpedált!Nem fékeznék,itt dögölj meg ha rohadék vagy!
mzper x
Ne a szavakon lovagolj, bűnözők ügyvédje.

"Az elkövető szándéka a vészhelyzetre terjed ki. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a szabályszegés volt szándékos az elkövető részéről, hanem a tettes azt is átlátta, hogy e szabályszegéssel okozati összefüggésben a passzív alanyok életének vagy testi épségének a közvetlen veszélyeztetése is bekövetkezhet, és ő ezt az eredményt kívánta vagy ebbe belenyugodott.
...
Az is előfordul, hogy az elkövető bosszúból, "tanítási" célzatból vagy egyéb okból szándékosan kíván ráijeszteni a sértettre."
Yoda69
Jobban járna a breki ha vadalkura törekedne, es kifizetne a kart a BKV-nak. Akkor talán felfüggesztettél megussza.
jesz
Más is van a rovásán, hasonló közlekedési balhé...
Videó is van..
Azt külön tárgyalják...
nezelodo
"mesélte el részletesen a történteket Berki Krisztián." Hát igen, itt a mesélésen van a hangsúly
Clavigo
Még jó ,hogy az adótartozásért nem büntetnek,nincs behajtás ebben az országban,,egyeseknek. Szegény lófejü,,,még az ág is húzza... Rohadjon már meg ...
volvós
...ez egy haldokló trágyadomb köcsög ...
nezelodo
Az ügyvéd úr néhány ilyen hárítgatásos kijelentésével saját jogsiját veszélyezteti, vagy csak egy kötelező új KRESZ vizsgát akar elintézni magának a hiányos ismeretei miatt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.