Februárban minimálisan csökkent a halálesetek száma az egy évvel korábbihoz képest, mielőtt bedurvult volna a harmadik hullám – írja a HVG.

Elkeserítő: A KSH szerint 13 százalékkal nőtt a halálozások száma, mióta megérkezett a járvány
Fotó: Pixabay

A Központi Statisztikai Hivatal a februári demográfiai folyamatokról szóló gyorstájékoztatóját most tette közzé, ez azért érdekes, mert most telt el 12 hónap a járvány megérkezése óta, így a statisztikusok azt is meg tudták írni:

2020 márciusa és 2021 februárja között a halálozások száma 13, a születéseké 1,5 százalékkal volt magasabb, mint 2019. március és 2020. február között.

A halálozások száma ebben a hónapban 11 024 volt, ami 116 fővel kevesebb, mint egy éve ilyenkor – mivel a tavaly február 29 napos volt, napi átlagra átszámolva ez is 2,5 százalékos növekedést jelent.

A statisztikusok azonban figyelmeztettek:

a halotti anyakönyvezések elhúzódnak, ezért ez a szám lehet még magasabb.

Februárban a hivatalos járványügyi adatok szerint 2480 áldozata volt a koronavírusnak, vagyis minden más halálok jóval kevesebb áldozatot követelt, mint egy éve ilyenkor.

2021 első két hónapjában összesítve 762-vel kevesebben születtek, mint 2020 január-februárjában, és 1499-cel többen haltak meg. A természetes fogyás – azaz a születések és a halálozások különbsége – idén eddig 10 029 fő, ami 29 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Forrás: HVG
Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.