Ez az a kórház, amelyet alig egy hónap alatt kell kiürítenie a fővárosi önkormányzatnak, miután az állami vagyonkezelő nem hosszabbította meg a szerződést. 

A Telex cikke szerint a fővárosi XIII. kerületi, Szabolcs utcai hajléktalankórház helyére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) fog beköltözni, ezt a Magyar Nemzet értesülésére hivatkozva írták meg. A 24.hu kérdezte erről az Emberi Erőforrások Minisztériumát, akik a megjelent cikk linkjének elküldésével "válaszolták meg" a kérdéseket, gyakorlatilag ezzel elismerve, hogy helyesek voltak a 24.hu információi.

A gyógyszerhatóság költözhet a fővárosi hajléktalankórház helyére

Fotó: Facebook/OGYÉI

Karácsony Gergely főpolgármester pénteken közölte, hogy a járvány kellős közepén kell költöznie az intézménynek, hiába tárgyalt három miniszterrel és a miniszterelnökkel is tárgyalt, de nem kaptak csereingatlant.

A Telexnek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő annyival árnyalta ezt, hogy a fővárosi önkormányzat 9 hónapja tudja, hogy az intézménynek költöznie kell a helyéről.

A 444 cikke szerint a Budapesti Módszertani Szociális Központnak (BMSZKI) április 30-ig kell elhagynia az épületet, melyet 2011 óta használnak. Jelenleg 66, intenzív ellátást nem igénylő beteg ellátása zajlik az intézményben, közülük többen krónikus, daganatos megbetegedéssel küzdenek. Őket a cikk szerint más kórházakban fogják elhelyezni. Az épületben a BMSZKI egy 150 fős átmeneti szállót is üzemeltet.

A 444 cikke szerint az OGYÉI jelenlegi központját (V. kerület, Zrínyi utca 3.) 2017-ben árverezte el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő meglehetősen olcsón, az ingatlant egy budai játékbolt ügyvezetője nyerte el, majd pedig kiderült, hogy az általa ügyvezetett cég olyan üzletemberekhez kapcsolódik, akik korábban Habony Árpád és Rogán Antal közelében tűntek fel.

Forrás: Telex, Magyar Nemzet, 24.hu, 444

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Es teszi ezt a fideSS a járvány tetőpontján.
Ezek a gecik nem oltás ellenesek, hanem tömeggyilkosok.
kereső
Na kibújt a szög a zsákból ismét. Csak a lopás, a sikkasztás, és a hűtlen kezelés minden szinten.(nem szeretném a "mutyi" szót hallani ezekkel kapcsolatban).Ezek nem "mutyiznak", ezek eltulajdonitanak, ezek ellopnak, elsikkasztanak, és ellopnak.
Toller Béla
Az V. kerület nagyon szagossá vált ebben a rendszerben. Kell majd egy hónap is, tán kettő, hogy rendbe tegyük ! És nem kell finnyáskodni, ezek a rablók sem ismernek kegyelmet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.