Az Európai Unióban azért haladnak "csigalassúsággal" az oltási programok, mert Brüsszel hibájából nincs elég vakcina, mert Brüsszel elrontotta a vakcinabeszerzést – jelentette ki Deutsch Tamás sajtótájékoztatójában hétfőn.

Deutsch Tamás szerint Brüsszel hibájából nincs elég vakcina

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Fidesz európai parlamenti (EP) delegáció vezetője videóüzenet formájában beszélt a vakcinák és az oltotások állapotáról Európában. Elmondta, hogy tragikus a helyzet, az átoltottság aránya továbbra is rendkívül alacsony, alig 12 százalékos az Európai Unióban.

„Mi magyarok is ugyanebben a helyzetben lennénk, ha a brüsszeli vakcinakudarc mellett más forrásokból nem szereztük volna be oltóanyagot.”

Szavai szerint Magyarországon a beoltottak száma azért éri el a kettőmilliót, az átoltottság csak ezért lehet 21,5 százalék, mert az ország több vakcinát tudott Keletről beszerezni, mint amennyi vakcina az Európai Unióból érkezett.

Kijelentette: Brüsszel próbálta letagadni, hogy a vakcinabeszerzést elrontotta. Folyamatosan titkolózik, nem hajlandó nyilvánosságra hozni a szerződéseket. A brüsszeli bürokraták másokra mutogatnak, sőt hazudtak a szerződésekről. A brüsszeli hazugságok azonban lelepleződtek, kiderült, hogy minden vakcinabeszerzési és szállítási szerződést Brüsszel kötött – emelte ki.

Azt is hangoztatta, hogy a magyarországi baloldal „csak tetézi a bajt”, példátlan módon oltásellenes kampányt folytat, és „stréber módon vesz részt a Brüsszel-mosdatásban is”.

Deutsch Tamás elmondta, a Fidesz európai parlamenti képviselői a megoldás érdekében hétfőn kérdéseket intéztek az Európai Bizottsághoz.

„Haladéktalanul választ várunk arra, hogy mikor hozzák végre nyilvánosságra a brüsszeli vakcinabeszerzési és -szállítási szerződéseket. Választ várunk arra kérdésre, hogy a titkos szerződések szállítási ütemezése alapján az Európai Unióban valójában mikorra érhető el a hetven százalékos átoltottság? És választ várunk arra is, hogy Brüsszel miért ilyen későn és miért ilyen hátrányos feltételekkel kötötte a vakcinabeszerzési szerződésket, és kik a felelősök a brüsszeli vakcinakudarcért?”

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Mohai Balázs

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Na,mèg ez hiányzott,a főundormány..!!
Mint anno a Duracell nyúl,felhúzták,ès nyomta megállás nèlkül. Itt a dagadèk elmondja,aztán vègigmegy a söpredèken,naponta más,ès más mondja el ugyanazt. Undorîtó,az embernek hányingere van már tőletek mocskos,rohadt görènyek!!!( Elnézést a görènyektől)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Érdekes ennek a kis cigány súttyónak még vélemeénye is lehet??? csak nem érdekel senkit, köszönj már le te putris panelproli...
134.bátor
Na,mèg ez hiányzott,a főundormány..!!
Mint anno a Duracell nyúl,felhúzták,ès nyomta megállás nèlkül. Itt a dagadèk elmondja,aztán vègigmegy a söpredèken,naponta más,ès más mondja el ugyanazt. Undorîtó,az embernek hányingere van már tőletek mocskos,rohadt görènyek!!!( Elnézést a görènyektől)
kissé felnőttem
te is csak az eurókat vágod zsebre aztán beleszarsz abba a tányérba amiből neked enni adnak ? hát egy mocsok vagy egy selejtes senki.
rokker33
Dikk ez a kokós cigány megtalálta a borotvát:) Eddig úgy nézett ki, mint valami drogos hajléktalan akit a keleti pályaudvarról szedtek össze :D Már csak értelmesen megkellene tanulnia beszélni és mehet wécét pucolni a Brüsszeli parlamentbe :D
tudode
Mi az, hogy Brüsszel a hibás!
.
Tájékozódnia kellene TompiKÁNAK arról, hogy a mesenger RNS-nek van olyan alkotóeleme, amely a gyártóknál akadálya a gyártásnak:
.
----- A megértés vágya - online beszélgetés Dr. Karikó Katalin biokémikussal
www.youtube.com/watch?v=U31Sjrk-BGA&t=8523s
-----------------------------
.
Mindenki mindenért hibás, azért is, hogy ez a galeri elfoglalta az országot úgy, hogy errfe a honfoglalás óta nem volt példa!
CsipkeRózsa
Lehet, hogy Deutsch ezután már minden nap mond nekünk valamit, ha nem is újat?
Főlökött
Csoda "Deutsch Tamás " a nagy duma után, csak egy kérdésem lenne, Ön hány - mennyi vakcinát biztosított az érintetteknek ?

Ön nem egy közpénzből eltartott polgár lenne, akinek az lenne a feladata, hogy a fizető - adófizetők befizetésért megdolgozzon (?) mert ebből van a fizetése !

Tehát akkor Ön, mennyi vakcinát biztosított az ország lakosságának, mely lakosság befizetéséből él, nem is rosszul !?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.