Üzbegisztánba utazott hivatalos látogatásra Orbán Viktor miniszterelnök március 30-án.

Orbán Viktor Taskentben megbeszélést folytat Savkat Mirzijojev államfővel a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről, de az aktuális világpolitikai kérdések is szóba kerülnek, mindenekelőtt a koronavírus-járvány elleni küzdelem és a válságból való kilábalás lehetőségei.

Orbán Viktor Üzbegisztánban koszorúzott
Orbán Viktor miniszterelnök koszorúz a taskenti függetlenségi emlékműnél 2021. március 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar miniszterelnököt egy üzletember-delegáció is elkíséri Üzbegisztánba, melynek tagjai konkrét gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok lehetőségét keresik üzbég partnereikkel.

Orbán Viktor Üzbegisztánban koszorúzottAbdullah Aripov üzbég miniszterelnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Taskentben 2021. március 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A sajtófőnök hozzátette: a tervek szerint Orbán Viktor másnap Turkesztánba utazott volna tovább a Türk Tanács soron következő ülésére, de a kazah szervezők úgy döntöttek, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a csúcstalálkozót online, videokonferencia formájában tartják meg március 31-én.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
egy vicc ez a faxi, -otthon százasával hullik a magyar és erre ez, hova megy koszorúzni!? merkelnek már kitekerték vóna a nyakát a németek ,persze a magyar tiszteli a ovit..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.