A gyártás leépítése a tervek szerint több lépcsőben valósul meg – írta meg a hvg.hu.

Bezár az ózdi Johnson Electric, 800 ember kerül utcára

Európai gyártókapacitásának átalakítása miatt bezárja az ózdi, csaknem 800 embert alkalmazó autóipari alkatrészgyárát a Johnson Electric. A gyártás leépítése a tervek szerint több lépcsőben valósulna meg, és 2022 áprilisában zárulna.

A vállalat közleményében kiemelte: tisztában vannak a bejelentés súlyával és az ózdi gyárban dolgozókra gyakorolt hatásával. Ezért szorosan együttműködnek a kormánnyal, a városvezetéssel, a munkaügyi hivatallal és a térség többi munkaadójával annak érdekében, hogy az érintett munkavállalók új munkahelyet találhassanak.

Az ózdi üzem bezárását azzal indokolták, hogy az elmúlt időszakban a piaci kereslet átalakult: a vevők az Ózdon előállított termékek helyett egyre inkább a vállalat automatizált gyáraiban előállított termékeit részesítik előnyben.

Ez a piaci keresletváltozás okozta azt, hogy az ózdi üzem működtetése gazdaságilag fenntarthatatlanná vált. A fennmaradó alkatrész- és részegység-gyártást a Johnson Electric más gyáraiba telepítik át – tették hozzá.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: Facebook

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Hol van most Szíjjártó a munkát sosem ismerő öreg bölény ?
rokker33
800 ember mehet közmunkárs :) Orbán G Viktor megoldja gyorsba okosba!
CsipkeRózsa
@rokker33: Sajnos egyre kevesebb összeget szánnak a közmunkára, még az sem mindenkinek ad egy kis aprópénzt.
lusta
Sajnos Ózd környékén csak a nagy semmi van. Azcsak duma, hogy menjenek máshová, mert máshol nincs munka. Ózdról már így is munkásbuszok szállítják a dolgozókat a Boschba, a jabilba.Tavaly nyáron, mint írtam a GE bezárta kapuit, idén mág a nyarat sem várták meg és a Johnson is bezár. Ez a vidék, Észak-Kelet-Magyarország nem a szíve csücske a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunknak és qurmányunknak.
rokker33
@CsipkeRózsa: @lusta: Én tudom a legjobban hogy mi a helyzet arra felé,hisz Ózdtól 20 km re lakok ( laktam)Janiczák semmit sem fog csinálni,mert nincs munka. Vagy Egerben keresnek munkát, vagy Miskolcon a Bosch=ba esetleg tiszaújvárosi Jabil. Rengeteg Ózdi emberrel dolgoztam anno 2010 ben Ózdról 2 busz vitte az embereket oda, Kazincbarcikáról is kettő indult és mindig tele volt.M9st már oda sem kell annyi mint régen Én 3 évet húztam le, de elég is volt. Összeszerelő gyár soha többé !
rokker33
@rokker33: Mármint a Jabilba!A Bosch még fejlődik azért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.