Az elmúlt 24 órában több mint 300-an haltak bele a koronavírus szövődményeibe, soha nem volt még ennyi halálos áldozata a járványnak – írja az ATV.hu.

Merkely: Ezt a következő másfél hónapot még bírjuk ki, és akkor talán lesz egy nagyon szép nyarunk
Fotó:Semmelweis Egyetem 

Müller Cecília azt mondta: ezekben a napokban óriási lesz a szerepe az egyéni felelősségnek, hogy minél előbb elérjük a tetőzést. Egy amerikai járványmodell szerint ez április 18-án következhet be. Eközben a beoltottak száma 2 millió 11 ezerre nőtt.

A közelmúlt eseményei a tavalyi évhez képest döbbenetes képet festenek:

szerdára 302 koronavírusos beteg hunyt el Magyarországon. A járvány kitörése óta ez az eddigi legrosszabb napi halálozási adat. A legfiatalabb áldozat 24 éves volt, de sok negyvenes is életét vesztette.

Müller Cecília, országos tiszti főorvos úgy fogalmazott:

Szeretnénk abban reménykedni, hogy a vakcinációnak és a fegyelmezettségünknek köszönhetően minél előbb el tudjuk érni a járványnak a tetőző szakaszát.

A járványügyi szakemberek azonban csak találgatnak, mikor következhet ez be. 

A Bill Gates Alapítvány támogatásával működő amerikai járványmodell szerint április 18-án érünk a platóra:

akkor 410 ember halhat meg. Ezután egy lassú csökkenés indul, ez pedig akár június végéig is eltarthat. A valós adatok egyébként egészen közel állnak a prognosztizált számokhoz.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt mondta: nagyjából másfél hónap van még hátra ebből a járványból, utána jelentősen fognak csökkenni a számok.

Ezt a következő másfél hónapot még bírjuk ki, és akkor talán lesz egy nagyon szép nyarunk

– fogalmazott Merkely Béla arra kérve mindenkit, hogy továbbra is tartsa be az óvintézkedéseket.

Az oltás eközben nagy erőkkel zajlik: a beoltottak száma már elérte a 2 millió 11 ezer főt.

Forrás:ATV.hu
Címlapkép:Semmelweis Egyetem 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
Szomorú ránk nézve, hogy olyan tahó mocskolódó emberek is élnek ebben az országban, akik a kislábújjáig sem érnének fel egy ilyen tudású embernek...
gina
Ez is csak ugat mint OV kutyája, szomorú ez a sok lefizetett alja élősködő,, neki 1,5 hónap semmi a tűz melegénél és a milliós kormány támogatásnál, a nép meg csak hulljon .. micsoda ember ez is??? emberségből nulla
gina
@division: Mert te vele jártál az egyetemre .. amit irnak annak a fele igaz,,,és lehet valakinek diplomája mégis egy szemét gerinctelen emberutánzat ,ez a kettő nem zárja ki egymást, de gondolom az ilyen intelligenseknek , tanultaknak mint te vagy,ez magas lehet
gina
@division: Gondolom OV t is annak tartod fidesz fattyú...látsik a szent sugár a fejed felett panelproli
division
@gina: Tanultabb és intelligensebb vagyok nálad, ebben biztos lehetsz, és a családban is van két immunológus még, de te csak szórjad a személyeskedő megjegyzéseidet ahogyan szoktad, hiszen van aki csak ennyit képes felmutatni egész élete során. Ugyan nem nagy dicsőség, de általában a leghülyébbek gondolják azt magukról hogy nagyon okosak.
Pálinkás Pál
@division: no látod...fogja be a pofáját...mivel ekkora patkány lett, és tudom hogy szereti a szakmáját, eltiltanám tőle...amit most csinál, az undorító...ha kitörne a nyaka, akkor sem veszítene az ország...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.