Azok a brit brit betegek, akiknek kórházi kezelésre volt szüksége a koronavírus miatt, közel a harmada négy hónapon belül ismét kórházba kellett menjen panaszai miatt, írta meg a Guardian a brit orvosok nagymintás kutatása alapján.

A kórházban kezelt fertőzöttek közel harmada négy hónapon belül ismét kórházba került Nagy-Britanniában

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

University College London, a brit statisztikai hivatal és az University of Leicester közös kutatásában összesen 48 ezer olyan brit állampolgár egészségügyi adatait nézték meg, akik koronavírus-fertőzéssel kerültek kórházba, és legkésőbb 2020 augusztus 31-éig kiengedték őket a kórházból. Később az eredményeket egy a teljes lakosságból vett hasonló méretű kontrollmintával vetették össze.

Az orvosi adatokból kiderült, kik fordultak később ismét orvoshoz, kiknél léptek fel másmilyen szervi problémák, és kik voltak azok, akik meghaltak. 

A kórház utáni 140 nap során a vizsgált egykori fertőzöttek közel harmada került ismét kórházba, és minden nyolcadik ember meghalt.

Ez az arány jóval magasabb, mint amit a kontrollcsoportban mértek.

Az University College London egészséginformatikai részlegének kutatója, Amitava Banerjee elmondta, hogy ezek az eredmények aggodalomra adnak okot. Az adatokból ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a Covid-19 nagyon messze van egy jóindulatú betegségtől, és a fertőzésen átesettek állapotának folyamatos monitorázásra van szükség, hogy bármilyen szervi zavart hamar észre lehessen venni.

A kutatáshoz hozzátartozik még, hogy a megfigyelt csoport tagjai között új légzőszervi és szívbetegségeket, illetve kialakuló cukorbetegséget is nagyobb arányban regisztráltak a kórházból kikerülést követő időszakban, mint a kontrollcsoport tagjai között. 

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
"... négy hónapon belül ismét kórházba került Nagy-Britanniában"
ez azért van, mert kurvára hatékony a védekezés, és a szamócaízű vakcina is felelős.
Gazella
Nem kell messze menni... elég ha az itthoni körülményeket megnézed... minden órában m!s az utasítás a dagadék sleppjétől... Itt mindenki mást mond. Sokkal nagyobb a halálozási ráta mint amennyit bevallanak illetve a cilike mond.
Peller Anikó
@Szeparepa2: csakhát az immunrendszer pont arra lett kitalálva, hogy az elkavarodott kódokat összefogdossa. Nemcsak egyet hanem a sok millió példányt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.