Két és fél millió ember beoltását követően lehet arra számítani, hogy „a beoltott tömeg” valamennyire megváltoztatja a koronavírus-járvány lefolyását – nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn.

Szlávik elárulta, jelenleg mennyi beoltott szükséges ahhoz, hogy befolyásolják a járvány alakulását

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlávik János ugyanakkor kiemelte:

„ahhoz, hogy hátradőljünk, sokkal-sokkal több oltást kell beadni.”

Azt mondta: a járvány kezdetén úgy tartották, hogy a nyájimmunitáshoz a lakosság 60-70 százalékának átoltottsága megfelelő. Az új vírusmutánsok megjelenésével azonban – különösen a brit mutáns terjedésével –, a főorvos szerint ennél is magasabb, akár 70-80 százalékos átoltottságra is szükség lehet ahhoz, hogy a járványt megállítsák.

Szlávik János közölte, azt tapasztalja, egyre többen szeretnék beoltatni magukat, miután egyre többen látják a betegség súlyos következményeit. Kiemelte: az oltási terv jól halad, egyre több csoportot lehet behívni. Véleménye szerint talán nyárra sok mindent vissza lehet hozni a normális életből.

A főorvos azt mondta: az elmúlt napokban sok az új fertőzött, és még mindig nagyon magas a koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma. Talán ezen a héten kiderül, hogy a harmadik hullámnak ez a „platófázisa-e”, vagy esetleg tovább emelkednek a számok – tette hozzá.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludas Matyi
@division: az ilyen degeneralt emberektöl terjed legjobban a corona, mint te vagy suvernyak!
Ludas Matyi
@sgl: arrol nem beszelsz, hogy 6 millio ember egeszseges es erös immun rendszerrel rendelkezik? Mindig csak a szart kell a nyilvanossagra hozni?
division
@Ludas Matyi: Melyik neveddel szoktál még itt bunkóskodni? Te vagy az, Pali?
Ludas Matyi
@division: En vagyok bunkokam, miert, hianyoltal? Vagy mar lefutottad a Baross teret es mar ott mindenkit ismersz es megvolt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.