Mindezt a napi.hu írta meg. 

Tízezrekkel is csökkenhet az egészségügyi szakdolgozók fizetése, mert március 1-vel megszűnt a közalkalmazotti jogviszonyuk és hatályon kívül helyezték a kollektív szerződésüket – írta meg a napi.hu.

Legalább 20-30 ezer forinttal csökkenhetett az egészségügyi szakdolgozók fizetése

Fotó: Pixabay

A portál szerint április elején sokan szembesültek azzal az egészségügyi szakdolgozók közül, hogy a korábbi bérük 20-30 ezer forinttal, vagy akár ennél is nagyobb mértékben csökkent.

„Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) korábban egy olyan ajánlást tett az egészségügyi intézmények felé, hogy őrizzék meg a kollektív szerződésekben korábban meglévő pótlékok és juttatások szintjét, azokat építsék be a bérekbe, hogy a dolgozókat ne érje veszteség. Az intézmények jelentős részénél az ajánlást meg is fogadták, jó néhány helyen azonban nem. Ezeknél takarékossági okból – vagy arra hivatkozva, hogy a kórháznak nincs elegendő pénze – elkezdték azokat a pluszjuttatásokat megvágni, amelyekre az új jogszabály nem ír elő változatlan pótlék-számítási szabályokat”

– mondta a lapnak Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Forrás: napi.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A kormány csak odáig ment el, hogy zsarolással aláíratta az új szerződést. Pénzt már nem adott hozzá. Mossa piszkos kezeit! Az OKFŐ kérte az intézményeket, hogy ne csökkentsék a béreket, a többi már az ő felelősségük! Ő is mossa a mocskos mancsait! Aztán az intézmény gazdasági vezetője, aki lehetőleg jó pártkatona, megindokolja, hogy miért csökkentek a bérek. Természetesen az alulfinanszírozottságot említeni is tilos! Tényleg üdvözli őket a Fekete ruhás nővér!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Majd kapnak kiemelt "vállon veregetést", meg hozsánnát. A többit meg égi fizetésben- " Isten fizesse meg".
Aztán , ha elmennek, lehet szidni Gyurcsányt!, Jakabot!- az ellenzéket.
kereső
Nagyon sajnálom őket, hiszen a kormány visszaél a hivatástudatukkal/hivatás szeretetükkel- és törvényileg tiltja a felmondási lehetőséget. Bezzeg a kóbor focistától nem sajnálja a havi 3 millát."QRVA" ország- orbán te tetted ezt!
human
Senki nem tud úgy elvenni ahogy Orbán adni tud.
Clavigo
@kereső: Sajnálom őket én is...De talán ,ha együtt nem írták volna alá az Orban által ajánlott mocskot márc .1- én,,,talán más lenne a " leányzó fekvése "...Mit tudtak volna velük tenni..?? A Sertés meghátrált volna,,az egyenruhás bohócaival együtt.
balos
Még mindig van lejjebb!Várható,hogy most nem orosz tankok,hanem a sárgák fognak beavatkozni az ország belügyeibe!
human
@balos: Tankok helyett most jönnek a bankok. Változnak az idők, változik a technika. Nem fegyverekkel, hanem államadóssággal kell szolgává tenni egy országot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.