Kihallgatta a rendőrség csütörtök este Czeglédy Csabát az egyik olyan ügyben, amely Borkai Zsolt adriai hajóútja miatt indult – tudta meg a hvg.hu

Kihallgatta a rendőrség Czeglédy Csabát, összefüggésbe hozták "Az ördög ügyvédjével"
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Borkai Zsolt lemondásához vezető botrány még 2019 októberében robbant ki, amikor az „ördög ügyvédje” nevű blogon szexvideó-részletet tettek közzé, valamint olyan információkat, amelyek gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóltak.

Ugyan Borkai megnyerte az önkormányzati választást és újra Győr polgármesterének választották, de rövid időn belül mennie kellett, a Fideszből kitették, a polgármesterségéről lemondott.

Miután az "ördög ügyvédje" elkezdte kihozni a szaftos részleteket a hajóútról, amin Borkai és befolyásos barátai vettek részt, az érintettek zsarolás miatt feljelentés tettek a rendőrségen.

Csütörtök este Czeglédy Csabát is kihallgatta a rendőrség, a DK politikusa pedig megerősítette az információt.

A HVG birtokába került jegyzőkönyv szerint a nyomozók közölték Czeglédyvel, hogy a Borkai Zsolt valódi arca néven létrehozott, jelenleg "Az ördög ügyvédje" nevű Facebook oldal kezelője Győr-Moson-Sopron megye területére koncentrálva hirdetést kért, a hirdetés költségét pedig Czeglédy bankszámlájával fizették.

A rendőrség szerint ezzel Czeglédy segítséget nyújtott abban, hogy a Facebook-oldalon megosztott weboldalakat és ezáltal a szexfelvételeket a megyei Facebook felhasználók megismerjék, ezért őt bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségéve, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítják.

A jegyzőkönyv szerint Czeglédy a kihallgatásán azt mondta:

a gyanúsítás szerinti cselekmény több okból sem tényállásszerű.

A politikus arra hivatkozott, hogy a gyanúsításból sem az nem derül ki, hogy ő egy Facebook-oldalt vagy annak egy posztját hirdette, sem az, hogy mikor.

Czeglédy arra is hivatkozott, hogy mivel a szexuális felvételeket a weboldal kezelője hozta nyilvánosságra, így ha vissza is élt valaki személyes adatokkal, akkor azt a weboldal kezelője tette. A DK-s politikus szerint ez alapján bárkit meg lehetne gyanúsítani, aki a Facebook oldalán megosztotta a weboldalt.

Borkai Zsolt hiába hetyegett (...) az adriai hajózás során, tudtommal nem vált el tőle a felesége, sőt még a győriek is megválasztották polgármesternek

- mondta a politikus a kihallgatóinak, hozzátéve, hogy Borkai barátja, Rákosfalvy Zoltán továbbra is az egyik legnagyobb kaszinó koncessziós jogosultja.

Czeglédyt arról is kérdezték a rendőrök, hogy tudja-e, ki kezelte az Ördög ügyvédje weboldalakat.

Fogalmam sincs, de ha tudnám, megveregetném a vállát

- reagált erre a DK-s politikus.

Azt egy másfél éves nyomozás után tehát továbbra sem tudni, ki hozta létre és üzemeltette azt a blogot, ahova a szexfelvételek felkerültek, ahogy az sem derült ki eddig, hogy a pornóoldalakra ki töltötte fel a videókat.

Az "ördög ügyvédje" egyébként éppen a minap jelentkezett be újra a Facebook-oldalán és azt állította, hogy az elmúlt egy évben 100 millió forint készpénzt gyűjtött össze, ezt pedig annak a személynek ajánlja fel, aki segít egyértelmű bizonyítékokkal lebuktatni elsősorban Szijjártó Pétert, Rogán Antalt.

De jöhet más fideszes nagykutya is. Orbánra vonatkozó adatoktól sem fogok megijedni

- teszi hozzá. Arról is írt, hogy az informátort kész akár az élete árán is megvédeni.

Forrás: hvg.hu
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Szóval nem az a gond, hogy a keresztény Borkai, és a haverjai mit csináltak a Széchenyi szüzekkel a hajókázás során, (csikkólázás stb), hanem az a hunyó aki nyilvánosságra hozta a közszereplők viselt dolgait. Na ez is csak illiberáliában, (na meg Putinka országában) fordulhat elő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.