Az elmúlt egy héten a világon Magyarországon haltak meg legtöbben lakosságarányosan a koronavírus miatt – derül ki az erről szóló statisztikákból, amit az Index elemzett.

Ha pedig a járvány kezdete óta számolunk lakosságarányosan, akkor a világon a második legtöbben haltak meg az országban a koronavírus okozta szövődmények következtében. Egyedül Csehország előz meg minket világszinten az utóbbi szempontjából.

Minden egymilliomodik magyarra 2426 halott jut, ha a járvány kezdete óta számolunk. Ha pedig csak az elmúlt egy hetet nézzük, akkor ez a szám 164,79, míg az Magyarország után következő Csehországé 131,78.

All further information on this statistic can be found at Statista

Ez látszik a világ koronavírus-fertőzöttségi adatait folyamatosan frissítő baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai alapján összeállított térképen is az új halálesetek kapcsán.

Pokoli adatok: Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírusban lakosságarányosan az elmúlt egy hét alatt – itt vannak a friss statisztikák

Forrás: ourworldindata.org

Az Our World in Data egy másik statisztikáján pedig az látszik, hogy Magyarország táján meglehetősen sötétpirosak a színek. A színek itt a koronavírusos napi halálozásokat mutatják lakosságarányosan, pontosabban egymillió főre vetítve.

Pokoli adatok: Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírusban lakosságarányosan az elmúlt egy hét alatt – itt vannak a friss statisztikák

Forrás: ourworldindata.org

Forrás: Index.hu

Címlapkép: ourworldindata.org

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

baxi
A védekezés sikere a halottak számával mérhető.-mondá egy hazug tolvaj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@baxi: Mert neki a siker,ha a putyin beengedi a gatyájába!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Írod:
"Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten már konkrét adatokat is hozott ennek alátámasztására. Mint mondta, Magyarországon a statisztikának volt része olyan elhunyt is, aki közlekedési balesetben hunyt el és halála után a koronavírust is kimutatták a szervezetében."

Gondolom te pedig elhiszed gulyás minden szavát... :-)))
Igen, én is olvastam, hogy a fityesz propagandagépezete olyat is meggyőzően állít, hogy a gyógyszert szedő magasvérnyomású 57 éves ember is meghalt volna másnap ha éppen nem lett volna Covidos :-)))
+ a tegnap elhunyt 21 éves autista srác is "aggastyán" volt számodra?!

Írod:
"...a politika rájött hogy a világ tele hozzád hasonló megvezethető marhákkal!"

Sejtheted mit akartam ehhez hozzáfűzni!
gina
Ez a rohadék putris meg haverjai nagyon jól teljesitenek, a vakcinájukkal együtt elmehetnek a jó büdös fenébe.. annyira jól állunk, szerintük megnyertük a virus elleni küzdelmet és a sok fidesz barom még el is hiszi, agyhalott banda...
Pálinkás Pál
@F_Viktor: no akkor gyorsan ugorj neki...mi baja volt az autizmus mellett?..mintha valami autoimmun betegségről is szó lett volna...mielőtt felhozod példának, jó lenne utána néznél, mit is jelent!...és akkor neked is leírom...az immunrendszer állapotától függ hogy jössz ki belőle...mert vírusfertőzésre nincs gyógyszer...tehát az "öreg meg a beteg " jelzőket azért használom ,mert rövidebb...és nagyjából fedi a lényeget..sajna nekik szarabb sokkal az immunrendszerük...
bence
@Quasimudo: ! Aki beoltatta magát az is meghalt ! Na ehhez szólj !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.