Fekete-Győr András, Szél Bernadett és Hadházy Ákos a Külgazdasági- és Külügyminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatójukon fejezték ki szolidaritásukat Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista iránt számolt be róla az Index.

"Moszkvának a csatlósai, csicskásai, pulikutyái" Szél, Fekete-Győr és Hadházy fújt fel egy „Free Navalny” feliratot a külügyminisztérium elé
Kép:Facebook

A Momentum miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy egy nyugati, európai országnak ki kell állnia minden demokráciapárti mozgalom mellett. Fekete-Győr András úgy fogalmazott:

Navalnijt Vlagyimir Putyin, Orbán Viktor egyik leghűbb és legjobb politikai barátja akarja meggyilkolni, a magyar kormány pedig „a diktatúra oldalára állt”.

Az ellenzéki politikus megígérte, ha ő lesz a kormányfő, a Nemzetközi Beruházási Bank, amit orosz kémbanknak nevezett, nem maradhat Magyarországon, a Paks 2 beruházást pedig leállítják.

Hadházy szerint azok a magyar vezetők, akik megtagadják a nyomásgyakorlást Navalnij ügyében:

Moszkvának a csatlósai, csicskásai, pulikutyái

A független képviselő ezt azzal egészítette ki, hogy figyelnünk kell Navalnij üzenetére, mert a Fidesz mintaként tekint az orosz rendszerre.

Szél hangsúlyozta:

követelik Navalnij szabadon bocsátását, és azért mentek a külügyminisztérium elé, mert szerintük Szijjártó Péter és Orbán Viktor több eszközzel is ki tudna állni az orosz aktivista elengedése mellett.

A sajtótájékoztatót követően „Free Navalny” feliratot fújtak a külügy bejárata előtti járdára, miközben két rendőr igazoltatta őket. 

Forrás:Index.hu
Címlapkép:Facebook

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

creativehun
@Shikari: Épp most demonstráltad a demokratikus Magyarországon ,hogy miképp működik egy fideszesnek az a része ahol másnál az agy van!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Shikari: 06:12-re
Ebben van gyakorlatod, gondolom a kadari idokben is kuldted a magyar hazafiakat Gulagra vagy recskre.
kereső
@Shikari: Mit becézed. Egyszerűen -bozgor!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.