Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szombaton a közmédiának adott interjújában arra hívja fel a figyelmet, hogy a vendéglátóhelyek teraszainak és kerthelyiségeinek újranyitása nem jelenti azt, hogy az eddig hatályos védelmi intézkedések nem érvényesek.

ORFK: a teraszok nyitása után is érvényesek a védelmi intézkedések!
Fotó:MTI/Balogh Zoltán

Gál Kristóf elmondta:

a rendőrség mindenkitől azt kéri, hogy továbbra is viseljen maszkot, tartsa be a távolságtartásra, és a megváltozott, 11 óráig tartó kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat.

A rendőrség ezután is ellenőrizni fogja a védelmi intézkedések betartását, az arányosság elve mentén szankcionálni fogják a szabálytalankodókat, és a jövőben is érvényt szereznek a hatályos rendelkezéseknek – fűzte hozzá a szóvivő.

Gál Kristóf valamennyi munkatársa nevében – a rendőrség védőszentjének, Szent Györgynek a napja alkalmából – megköszönte a honfitársak eddigi türelmét és együttműködését.

Arra kért mindenkit, hogy továbbra is tanúsítsanak jogkövető magatartást, ezzel közösen megőrizve az eddig elért eredményeket.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Balogh Zoltán

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Gondolom az oltottak számával megy a sakkozás, de figyelmen kívül hagyják, hogy a nagykorúak száma folyamatosan nő, egyelőre pedig a 18 év alattiakat nem oltják. Továbbá a kiskamaszok is lehetnek tünetmentes hordozók, vagy akár meg is betegedhetnek, tehát mindenkinek, eddig még meg nem határozott ideig együtt kell élnie a korlátozásokkal, maszk meg minden. Akkor meg mire is jó az oltás? Az oltottak se vehetik le a maszkot, mert esetlegesen terjeszthetik a kórt.
Na ezért kellene már a sok győzelmi jelentés és parasztvakítás helyett valami érdemi tájékoztatást nyújtani.
Mert miért is lényeges a négymillió beoltott, ha csak cca. másfél millió tekinthető védettnek?
A NAV ki tudja küldeni az adóbevallás tervezetet minden érintettnek, a választási iroda ki tudja küldeni minden felnőttnek a választási értesítőt, az OEP vagy valaki pl. háziorvosok miért nem tudnak kiküldeni egy oltási értesítőt azzal, hogy ön várhatóan X oltóponton Y időpontban (itt lehet akár egy kéthetes időablak) kaphatja meg az oltást, és amennyiben ez nem felel meg, akkor a mellékelt válaszborítékban ezt jelezze? Nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, nekem, innen itthonról. Talán azért, mert hiányzik a bonyolítói végzettségem. (nálunk az ügyeket bonyolítják és nem lebonyolítják, nálunk a katasztrófát védik, gurítják a kockát, cipelik a gömböt, két pont között a legrövidebb út meg járhatatlan)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.