Az Amerikai sajtó azt írta, folytathatják az oltást a Johnson and Johnson vállalat által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinával az Egyesült Államokban, miután a szövetségi egészségügyi tisztviselők, helyi idő szerint péntek este feloldották az oltás használatának ideiglenes szüneteltetését.

Újra olthatnak a Johnson & Johnson vakcinával Amerikában
Fotó:Pixabay

Az elmúlt napokban az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC), valamint az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hivatalának (FDA) szakemberei átfogó vizsgálatot tartottak. 

azután döntöttek az oltás szüneteltetésének feloldásáról, hogy az összes rendelkezésre álló adatot áttekintették és orvosi szakértőkkel konzultáltak.

- mondta Janet Woodcock, az FDA megbízott vezetője.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy a Janssen Covid-19 vakcina ismert és lehetséges előnyei meghaladják az ismert és lehetséges kockázatokat a 18 éves vagy idősebb embereknél

- fogalmazott Woodcock. Az FDA vezetője hozzátette: "

Ez az oltás továbbra is megfelel a biztonságra, hatékonyságra és minőségre vonatkozó előírásainknak.

A CDC független tanácsadó testülete pénteken egész nap ülésezett és végül 10 igen, 4 nem és egy tartózkodás mellett javasolták a Johnson and Johnson oltásának használatát. Az ajánlást Rochelle Walensky, a CDC igazgatója hagyta jóvá. 

A testület minden tagja egyetértett abban, hogy

a vakcina előnyei messze meghaladják a kockázatait, de többen is aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a beoltott embereket nem tájékoztatják kellőképpen a ritka, de potenciális veszélyről, és arról, hogy más oltási lehetőségek is vannak.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.