A szerdai tárgyaláson P. Mária állította, hogy a számlájára másfél éven keresztül, 18 részletben összesen 68,3 millió forint érkezett egy olyan cégtől, amelynek jogvitája volt a debreceni önkormányzat egyik cégével. Ezek a pénzek aztán Kósához vándoroltak a vádlott szerint.

Vallomást tett az örökösnő: Kósa Lajosnak a 70 milliós kenőpénz részleteit néha közvetlenül adta átFotó: police.hu

A csengeri asszony négymilliárd eurós öröksége körüli történetnek van még egy szála is, amelyről a bírósági vallomásában is beszélt: eszerint egy közvetítőn keresztül P. Máriát megkereste a Kiskun Tender Kft. arra hivatkozva, hogy tekintettel a Kósával való kapcsolatára segíthetne összehozni egy találkozót a politikussal, mert a kft.-nek vagy annak jogelődjének építőipari vitája van a debreceni önkormányzat cégével, így az visszatartott 300 százmillió forintot garanciavállalás címén – írja Telex.

A vallomást O. Mária szerdán, az ellene csalás miatt indult bűnper első tárgyalási napján tette Mátészalkán, a járásbíróságon. (A tárgyalás korábbi fejleményeiről, az egyéb vádakról, a titokzatos, 1300 milliárd forintos örökség megszerzésének kalandos történetéről itt írtunk részletesen a Telex helyszíni tudósítása alapján.)

P. Mária elmondása szerint az a találkozó létre is jött, ezután pedig a nő számlájára másfél éven keresztül, 18 részletben összesen 68,3 millió forint érkezett. Kölcsönszerződés vagy más irat az összeg átutalásáról nem volt. Az utolsó tétel után a Kiskun Tendernél – egy tulajdonosváltást követően – azonban a közvetítő kérte P. Máriát, hogy írjanak alá egy elismervényt az összeg átvételéről, mert a cég könyveléséből hiányzik ez a tétel.

A nő állítása szerint megkérdezte Kósát, hogy aláírhat-e egy ilyen elismervényt – egy kölcsönszerződést, amely az összeg visszafizetésének dátumáról is rendelkezett – és a válasz állítólag igen volt.

Fél évvel később a cég fizetési meghagyást küldött az összegről P. Máriának, aki állítása szerint megint csak Kósához fordult, hogy kell-e lépni a fizetési meghagyással szemben. A politikus állítólag azt válaszolta, ezzel nincsen tennivaló. Nem sokkal ezután végrehajtást indított a cég P. Máriával szemben, aki vagyon híján nem tudott eleget tenni a követelésnek.

P. Mária a tárgyaláson elmondta, ezeket a pénzeket mindig továbbadta, volt, hogy személyesen Kósának.

A per május 4-én folytatódik több tanú meghallgatásával. Kósa Lajos és a nyomozás alatt kikérdezett egykori felesége, valamint édesanyja meghallgatása ezen a napon nem fog megtörténni. Kósáék egy későbbi időpontban való meghallgatásáról később dönt a bíróság, amennyiben a védelem ezt az igényét továbbra is fenntartja.

Más források arra hívták fel a figyelmet, hogy vádiraton az a név, hogy "Kósa", egyszer sem szerepel.

Forrás: telex.hu

Fotó: police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Kósa erősen védett személy, nem lesz bántódása.
Eladott Ország
Amíg Polt Péter a főügyész és az ország legnagyobb bűnözője a belügyminiszter (Olajszőkítő Ragyás Sanya ) addig a fidesz vezérkara/oligarchák, milliárdokat lophatnak büntetlenül, és ha még szóvá merik tenni a pofánkba is röhögnek.
justhpeter
Polt Pot majd elsíkál mindent. Lalánál pedig a Btk szerint büntethetőséget kizáró okból - kóros elmeállapot - nem kell tartania semmitől. Mert a magyar jog szerint kóros elmeállapotú ember lehet parlamenti párt alelnöke, lehet nagyváros polgármestere, csak vádlott nem lehet. Végkövetkeztetés: a kóros elmeállapotúnak lopnia lehet, de felelnie nem kell érte. Nem csodálkoznék, ha Orbánnak a bukás idejére már meglenne a diliflepnie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.