Magyarországnak van mozgástere az uniós hitel kérdésében. A mintegy 3400 milliárd forintos hitel felvétele egészen 2023-ig lehetőség az ország számára, ám annak igénybevétele a külső sérülékenysége és adósságpályája szempontjából megfontolandó kockázatot jelent - mondta a Növekedés.hu-nak adott interjúban Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. -----Magyarország most csak az NGEU csomag vissza nem térítendő részét képező, mintegy 2500 milliárd forint felhasználására dolgoz ki és nyújt be tervet, a hírek szerint elsőként az EU tagállamai közül. Úgy vélem, hogy a gyors reagálás és a kivárás jól működhet együtt. A mintegy 3400 milliárd forintos hitel felvétele ugyanis egészen 2023-ig lehetőség Magyarország számára, azonban annak igénybevétele – a lehetőségek bővülése mellett – az ország külső sérülékenysége és adósságpályája szempontjából megfontolandó kockázatot jelent.

Forrás: novekedes.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mondja ezt az ÁSZ elnöke, - a pártállam ökle - akinek a feje állandóan a fidesz seggéből lóg ki. Szégyentelen, gerinctelen gazember az ÁSZ elnöke, Domokos László. Ennek a csúszómászó rohadéknak is a vádlottak padján a helye!
human
Tudna valaki egy nyilatkozatot ettől az embertől a kínai hitelekről vagy az orosz hitelről??? Az nem kockázatos, de a saját EU-nktól felvenni igen?
Nessy
Még szerencse, hogy a kínai, orosz, meg a még valahonnan felvett több százmilliárdos hitel, magasabb kamattal "biztonságos, nem jelent kockázatot".
Béla333
Te hülye tökfej Domokos! Miért nem pofázol amikor a kínai egyetemre, vagy éppen a Budapest-Belgrád vasútvonalra vesz fel a maffiafőnök egy valag pénzt?
Az nem kockázatos?
Barom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.