Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán számokhoz kötötte a nyitást. A következő lépésben az 5 milliós számot kéne elérni, azonban van egy kis bökkenő. 

Borul Orbán oltási terve, alig regisztrálnak a fiatalok – egy hetük lenne elérni a 6 milliót de ehhez naponta 250 ezret kéne oltani
Kép:Propeller

Az oltási terv legnehezebb része múlt héten kezdődött:

cél az 5, majd a 6 millió

Ehhez 2 héten át napi átlagban 150 ezer első dózist kell eloltani, ami szinte kivitelezhetetlen, hiszen ennyi vakcinát még nem adtak be soha egy nap alatt.

A második szakaszból eddig eltelt 8 nap alatt a napi 150 ezer új oltás helyett csak annak harmadát, átlag 50 ezret adtak be.

A május 8-án közölt adatok szerint:

pénteken  57 949 első dózist adtak be

A hhoz hogy meglegyen a 6 milliós szám május 15-én, innentől kezdve 1 738 178 oltást kéne beadni. Az napi 

napi 248 ezer oltást kéne beadni. 

A miniszterelnök 2021. április 9-i reggeli rádiós beszéde szerint jövő hét végére ígért egy nagyon, méghozzá azt: május közepén 6 milliónál fogunk tartani. 

Persze a 16-18 évesek húzhatták volna felfelé, azonban ez nem vált be. Hiszen a korosztályba tartozók körében a regisztráltak aránya csupán40 százalék fölötti. Persze ez is magasabb mint a lakosság körében. Viszont kérdés, hogy ez a szám mennyire jelentős, hiszen:

Az oltásra regisztrált 16-18 évesek száma valahol 84 ezer környékén lehet.

Ennek fényében a 6 millió beoltott mindenféleképpen május második felében lehet meg, abban az esetben, ha naponta 100-120 ezer oltást be tudnak adni. Mármint lesz annyi jelentkező, hiszen jelenleg nem éri el az ötmilliót a regisztráltak száma.

A vakcina elvileg rendelkezésre áll, hiszen ma is több mint 1 millió adag érkezett Kínából.

Címlapkép:Propeller

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@magyar1: Egyrészt a tanulmány jelenleg még lektorálás alatt áll, tehát független források nem erősítették meg a benne leírt eredményeket, másrészt a vírus által kiváltott citokinválasz csökkentése nem feltétlenül baj, mivel pontosan ez okozza a legnagyobb károkat a koronavírus-fertőzés során. A vakcina adása továbbra is javasolt, a fertőzést és az általa okozott szövődményeket kitűnő arányban előzi meg, és jelenleg ez az egyetlen módja a járvánnyal történő leszámolásnak.
ómió
Borul? Az "oltáspárti efftárs" meg örül!
division
@magyar1: Nem jól értelmezted a leírtakat.
magyar1
@division: Lehet, de senki nem biztosíthat semmit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.