A járvány miatt elhalasztott beavatkozások egy éve csúsznak. Van olyan beteg akinek a műtétjét tavaly január óta három alkalommal törölték és a torlódás miatt az sem biztos, hogy idén sorra kerül írja az ATV.hu.

Elképesztő állapotok és rekordhosszú várólisták az egészségügyben, a rutinműtétekre is közel egy évet kell várni
Kép:Pixabay

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint az sem segít, hogy az ellátásban dolgozó szakemberek többsége már az elmúlt hónapokban is erőn felül teljesített. 

Csípőprotézist fogok kapni a jobb oldali csípőmbe, de lassan mire odaérünk, már a bal oldaliba is szükség lesz rá

- műtétjét háromszor halasztották el a koronavírus járvány miatt. Azt mondja, most leghamarabb júniusban kaphat új időpontot, de már abban sem bízik, hogy idén sorra kerül, pedig az állapota folyamatosan romlik.

Minden halasztható beavatkozás több mint egy évig szünetelt a járvány miatt, az ellátások csak jelentős várólisták mellett tudnak újraindulni.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint fél év alatt korábban körülbelül 2000 csipőprotézis műtétet végeztek el,

most hatezren állnak sorban, de a NEAK adatai szerint még a rutinbeavatkozásnak számító mandulaműtétre is 224 napot kell várni átlagosan.

Soós Adrianna arra emlékeztet: a rekordméretűre duzzadt várólisták mellett probléma az is, hogy a járvány okozta válsághelyzet, a felmondási tilalom végeztével pedig félő, hogy sokan elhagyják a pályát.

Ahhoz, hogy ezt a túlterhelést tovább is lehessen egy darabig még tartani a betegek érdekében, ahhoz azért pihenni is kellene. Másrészt azok, akiknek ezt a munkáját érdemben anyagilag nem ismerte el a rendszer, azoknak pedig egy jelentős béremelést kellene adni

– vélekedett a szakszervezet elnöke.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ alapító igazgatója azt mondja, a feltorlódott betegek azonnali ellátása képtelenség lenne, de a járvány előtti normál ellátás ütemét képes lenne biztosítani az intézet, feltéve ha adott a megfelelő finanszírozás.

Az elhalasztott műtétetek május 13-ával kezdődő újraindításáról egy pénteki Facebook posztban tudósított a szaktárca minisztere. Kásler Miklós azt írta:

előre egyeztetett időpontokban, a beavatkozások a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek meg. A betegfelvétel feltétele az érvényes védettségi igazolvány, vagy a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belül készült negatív PCR teszt és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszt

Forrás:ATV.hu
Címlapkép:Pixabay

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez lesz a második halálozási hullám. Lehet több embert veszítünk el, mint covidban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
home office
És ezt is sikertörténetként adják el.
Nekik csak az 2,5-3 millió - pénz, hataloméhes és/vagy kőbunkó szavazó számít (a kiszolgáltatottakat, akik elemi szinten félnek a hatalom általi fenyegetéstől, őket nem bántom - mert a megalkuvásuk nem az ő szégyenük, hanem Orbáné és a terrorista államgépezetéé).
Ezek tartják hatalomban a világtörténelem egyik legromlottabb gazemberét a maffiaállamával együtt - Magyarországot VILÁGSZÉGYENÉ TETTÉK, aki(k)re ujjal mutogatnak, mint világtörténelmi rosszpéldára !!!
Málna
Egy év pandémia után az lenne furcsa, ha nem lenne torlódás.
Pálinkás Pál
nesze nektek...beálltatok tavaly a kamuhisztibe...most igyátok a levét!...csak azokat sajnálom akik vétlenül szenvedik meg a hazugságcunamit..
verőce21
Nem könnyen, de lehet segíteni ezen az állapoton.
Most jön az, hogy a covid lecsengésével megszüntetünk 40-45 kórházat, és egy csapásra megszűnnek a várólisták.
(Nem kell a sok ótvar, tehetetlen kórház talpraállításával foglalkozni, tényleg minden pénz a gyógyításra mehet.)
csipetke
Ez a világhírű magyar egészségügy. A kovid nélkül is úgy volt sz@r,ahogy volt,de a kovid,és a mekkelek kásler közreműködésével elértük a béka segge alatti mély gödör alját.Lehet,hogy 1-2 teljesen felesleges stadion árát az egészségügybe kellett volna tolni,a pénzeknek csak a felét ellopni,és akkor talán előbbre lennénk. De pl ahol ilyen semmihez se értő szíjjártó-félékre,meg fürkészekre és portyázókra bízzák a beszerzéseket,akkor sokmilliárd ft-ot baszarintanak ki az ablakon.Ha csak a lélegeztető-gép bizniszt nézzük,egy szakember tudta volna,hogy kb 2500 szakdolgozó tudja kezelni ezeket a kütyüket,akkor nem veszünk tizenhatezret.De ehhez némi ész is kellett volna.Most havi 90 millióért tárolják Gödöllőn ezeket a horkolásgátlókat,és milyen érdekes,hogy ezt a raktárat gyorsan megvette valami fidesz-közeli akárki,és most ő kaszál ezen.Ez egy belterjes maffiahálózat.Don Corleone sehol sincs ezekhez képest
ómió
Ezt bizony csak a vírus, meg korábban a "hordágyboom" volt képes kiváltani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.