Szakmai civil szervezetek közös közleményben tiltakoznak Böröcz László javaslata ellen, amely töredékáron értékesítené az önkormányzati tulajdonú bérlakásokat – írja a 24.hu. Böröcz indítványa ellen korábban tiltakozott egy sor ellenzéki politikus mellett a XVI. kerület fideszes polgármestere is. Karácsony Gergely szerint "a kormánypárt új törvényjavaslatának nyertesei a fideszes csókosok és a lakásmaffia lesznek."

Több tucat szervezet tiltakozik a fideszes privatizáció ellen, szociális katasztrófától tartanak – Még egy fideszes polgármester is marhaságnak nevezte az új törvényjavaslatot
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Böröcz javaslata ellen már fideszes polgármester is tiltakozott, nem is akárhogyan. Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere Facebook bejegyzésében ítélte el a szerdán Böröcz László által benyújtott törvényjavaslatot. Azt írta:

Javaslatod, megítélésem szerint marhaság

A szakmai szervezetek szerint Böröcz javaslatának elfogadása esetén, az új törvény

visszafordíthatatlan károkat fog okozni az egyre mélyülő lakhatási válságban.

Az önkormányzati bérlakások – részletezik – olyan embereknek biztosítanak otthont, akiknek piaci áron nincsen lehetőségük a lakhatásukat rendezni: hajléktalanság elől menekülő családoknak, alacsony jövedelmű nyugdíjasoknak, vagy éppen fiataloknak, akiket a családjuk nem tud támogatni a lakásszerzésben.

A törvényjavaslat lehetővé teszi azt is, hogy

a jelenleg teljesen önkormányzati tulajdonban lévő lakóépületek jövőben értékes ingatlanfejlesztők kezébe kerüljenek

- ez esetben elveszik a közszféra és a helyiek befolyása a városfejlesztésre.

A megfizethető bérlakásokat nem megszüntetni, hanem bővíteni kell

- hangsúlyozzák a civilek. Mindezek miatt felszólítják a parlamenti képviselőket, hogy ne szavazzák meg

"a közvagyon privatizálását lehetővé tevő, a legszegényebb családokat kiszolgáltatott helyzetbe hozó” törvényt.

A benyújtása óta több ellenzéki polgármester bírálta a javaslatot, köztük Karácsony Gergely főpolgármester is, aki szerint annak nyertesei a fideszes csókosok és a lakásmaffia lesznek. 

Karácsony Gergely azt írja, a javaslat csak néhány ezer bérlőnek jelent méltányolható előnyt, a vesztesek pedig

mindenki, akinek nem volt olyan szerencséje, hogy önkormányzati bérleményhez jusson, és a fél életét le kell dolgoznia azért, hogy méltó lakhatása legyen

A Telex emlékeztet, az állami vagy önkormányzati bérlakások száma már így is nagyon alacsony volt Magyarországon, céljuk pedig, hogy a bérlők a piaci árnál sokkal olcsóbban tudnak lakni bennük, mert az anyagi helyzetük nem teszi lehetővé, hogy piaci körülmények között találjanak maguknak lakhatást.

Forrás: 24.hu, Telex.hu
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez egy dologrol szol, hogy a fideSSes malemukok, akik a varban berelnek potom penzert lakast, azok most a paci ar 10%-ert megvehessek a lakast, mielott bukik az orban maffia jovore. Hiszen utana ezek a majmok ki lennenek rakva az indokolatlanul berelt lakasokbol, igy viszont a magantulajdonuk lesz, amibol mar korulmenyesebb kirakni oket.
orbanek gozerovel lopjak szet az orszagot a hatralevo kevesebb mint 1 evben.
Maxipocak
Ez a böröcz gyerek annyira ostoba hogy még egy fogkefét sem tudna benyújtani. Azonban ez is hozzátartozik ahhoz a forgatókönyvhöz, ami sömjén nertársat fémjelzi. Az sem képes a lopáson és cinikus pofázáson kívül semmire.
Pálinkás Pál
@Yoda69: nos...akkor legyen az ellenzék is " getzi "...kormányváltás után a fideszes javakat elkobozni...ha nem tetszik nekik, mehetnek panaszkodni a türk tanácsnak...már amelyik éppen nem a fegyházbüntetését tölti...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.