Az SOS Gyermekfalvak felmérése olyan tendenciákra mutat rá a fiatalság körében, amelyek egészen megrettentőek – derül ki az Index.hu cikkéből. 

Félelmetes adatok a pandémia árnyékában: nyolcból egy középiskolásnak eszébe jutott már az öngyilkosság
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az új felmérésében arra keresték a választ, hogy a fiatalok hogyan élték meg a hónapokig tartó bezártságot – kezdi az Index.hu. Az online kérdőívet 1019 szülő töltötte ki, akiknek van középiskolás gyermekük.

A szülők szerint a leggyakoribb pszichés tünet, ami a pandémia alatt jelentkezett a fiataloknál a szokatlan fáradtság (67 százalék), a tartós szomorúság- és ürességérzet (65 százalék), valamint az alvászavarok (53 százalék).

Majd' minden második szülő számolt be reménytelenségről és pesszimizmusról. Ugyanennyien mondták, hogy gyermekük a korábban érdekes, élvezetes tevékenységek iránt elvesztette az érdeklődését. Emellett a fiatalok 41 százalékánál alakultak ki evészavarok a pandémia alatt, a diákok harmadánál pedig dühkitöréseket, agressziót, bezárkózást tapasztalt a család. Ami pedig a legfélelmetesebb: minden nyolcadik fiatalt a halállal, öngyilkossággal, önbántalmazással kapcsolatos gondolatok is foglalkoztatták. 

A szülők túlnyomó többsége (71 százalék) szerint a bezártságban leginkább az okozott nehézséget a gyerekeknek, hogy nem tudtak találkozni a barátokkal, illetve kevesebb a szórakozási lehetőség (64 százalék), ahol kiengedhetnek. A szülők elmondása alapján a diákok 44 százaléka tart attól, hogy az otthon tanulás miatt lemaradt a tananyaggal. A Covid betegségtől a fiatalok 24 százaléka fél.

Forrás: Index.hu

Fotó: MTI/Balázs Attila

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
home office
Ez egy olyan felület, ahol képezhetem magam.
Irodalmilag - némi költői tűlzással élve.
El sem hinnéd, hogy milyen témájú blogot tervezek.
Egy egész világra hatással leszek - magyarul, angolul.
De ehhez ki kel kupálódnom.
Ehhez gyakorolnom kell.
Ehhez meg kell találnom magam - a saját hangom.
Ehhez el kell mennem a végsőkig - pro és kontra.

Köszönöm a lehetőséget!
vacsi
A kép mindenesetre sokat mondó: két hülye ifjonc, maszk az állukon (hogy ott mitől védik magukat?!), orruk szabadon, tenyérrel "fognak kezet"...
És ezeknek vannak öngyilkos gondolataik?! Ezek szerint nem találtak semmi normális elfoglaltságot, hogy kihasználják a kényszerű, de sajnos, szükséges elzárás idejét? Hát, mit mondjak...
home office
@Pegero: Nekem válaszolj, te rohadék !!!
Nem tudsz értelmesen, mi - a kurva anyád?

Csak oda okádsz, ahol a shit propagandád ül!
home office
Az öngyilkosság nem gyengeség, hanem erő!

Tudod mi tasztott, amikor ezt megléptem?
Először a szerelem _ na az komolytalan volt.

Másodszor a felnőtek bukott shit világa!
Néztem a felnőtteket - hogy mennyire gáz és szétcsúszott az életük - nem akartam ezért a dzsuváért harcolni, valamit elérni, abba belenőni!
Az a sok tanulás a semmiért...

A felnőttek világa taszított !!!
Érted ezt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.