Ez derült ki a Magyar Közlönyben ma közzétett határozatából.

Lélegeztetőgépeket adományoz Palesztinának a magyar kormány

Fotó: MTI/Balázs Attila

A döntés nyomán a külgazdasági és külügyminiszternek kell felvennie a kapcsolatot az illetékes palesztin szervekkel, a belügyminiszternek pedig az eszközöket kell biztosítania az Országos Kórházi Főigazgatóság becsatolásával – írta meg a Telex.hu a közlöny alapján.

Összesen hét gépet ad át ingyenesen a magyar állam.

A magyar kormány által felvásárolt lélegeztetőgépek egy gödöllői raktárban állnak, tárolásuk nagyjából havi 90 millió forintba kerül. Gödöllőről először Csehországba került 150 lélegeztetőgép, majd a Felvidékre 27, Kárpátaljára 50, a Vajdaságba 100, Boszniába 30, Libanonba 20, Jordániába 10, Kirgizisztánba 20, Ugandába pedig 18.

Szijjártó Péter külügyminiszter korábban utasítást adott a külképviseleteknek, hogy tárgyaljanak a feleslegesen tárolt lélegeztetőgépek eladásáról. Amikor május elején az RTL megkérdezte, hogy a lélegeztetőgépekből eddig hányat ajándékoztak el, és hányat értékesítettek, a KKM részéről nem válaszoltak, helyette csupán annyit közöltek:

„Ha más országoknak segíteni tudunk, annak örülünk.”

Forrás: Telex.hu

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Maradt abból a 16 ezerből, amit a futsal miniszternek sikerült megvenni vagy 300 milliárdért.Egyébként lélegeztető gépet adnak, vagy alvásfigyelőt, mert a nagy kapkodásban úgy emlékszem sikerült néhány ezer egészen más funkciójú gépet is beszerezni.
De ugye ott sem a hasznosság volt a cél, hanem a lenyúlható pénz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kereső: Ne hazudd rám az efftársiasságodat! Nekem az nem áll jól! Tartsd meg! A kérdés itt viszont nem az, hogy ki van kormányon, hanem hogy kinek nem tetszik, most éppen a lélegeztetőgép-adományozás! Vagy gyakran vagy úgy, hogy nem tudod, miről beszélsz!?
kereső
@ómió: Nem arról regéltél efftárs( kinai, vagy orosz- döntöttél má'), hogy eladományozzuk, hanem arról, hogy az ellennek kellett volna "becsülgetni". Már azt sem tudod, a nagy efftársosságban, hogy mit irtál az előző mondatodban. Hülye!
kereső
Többet is adhatott volna, van miből. Inkább, mint ott porosodik havi 90 milláért a raktárban. A 300 milliárdot már úgyis kifizettük, de a gyalogkakukk, toporzék ezért még számon lesz kérve.
Namely
@Eladott Ország: " Örülök, hogy észrevetted, Európa második legszegényebb és legkorruptabb országa lettünk a fidesz nevű szekta diktatúrája alatt! Ezek nem bánták, csak minél többet tudjanak lopni, ezért vették világba a lélegeztetőgépeket!"
De akkor miért vettek lélegeztetőgépet, ha bármit megtehetnek? :)
@csak úgy...: Nem ők írták ki ezt a marhaságot, hanem @Eladott Ország:
ómió
@kereső: Üdvözöllek, hülye efftárs! Én ómió vagyok! Téged is a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája gyötör? Ugyanúgy, mint Aki kretÉn efftársadat? Nálatok ez aféle efftársi betegség? Arról beszéltem - ha esetleg ott az elmeosztályon, ahol vagy, végképp nem értenéd - hogy fejcsóválva cikkeztek az "elkótyavetyélésről", eladományozásról, merthogy nekünk több van, mint kellett volna, hogy miért nem jósoltátok meg előre, db-ra pontosan, hogy mennyi kell! Úgy most nem lenne miből eladományozni! Nektek, bolsiknak nemtetsző ez, nem nekem! Netán a cikk címét se olvastad? Vagy igen, csak az értelmezésével van súlyos gondod, idiótája!? Ne bonyolítsd tovább, mert a végén még majd haza se találsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.