Az ideihez képest jövőre még kevesebb pénz juthat a közfoglalkoztatásra.

Tovább csökkenhet a közfoglalkoztatottak száma, ugyanis az idei 165 milliárd forint helyett jövőre csak 120 milliárdot tervez elkülöníteni a vonatkozó programokra a kormány – írta meg a hvg.hu a Világgazdaságra hivatkozva, amely a jövő évi büdzsé számait vizsgálta.

Még kevesebb közmunkás lehet jövőre, ha elfogadják a kormány tervét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO/Antranias

A korábbi években a közfoglalkoztatásra 200-050 milliárd forintot fordított a kormány, a jövőre tervezett összeg viszont a legkevesebb a rendszer 2011-es bevezetése óta a lap szerint.

Márciusban a közmunkában résztvevők átlagos száma 83,8 ezer fő volt, ami szintúgy a legalacsonyabb létszám az elmúlt tíz évből. A csúcs 2014-ben volt, akkor 376 ezren vettek részt a különböző közfoglakoztatási programokban, az összes beléptetés elérte az 560 ezret.

Korábban különböző kormányzati szereplők arról beszéltek, a jövőben is 100-150 ezer közfoglalkoztatottra mindenképpen számítani lehet.

Forrás: hvg.hu, Világgazdaság

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Nagyon helyes ! Úgy kell nekik. Aztán menjenek és szavazzanak a Fitymákra és éltessék a Nagy Orr Bánt.
rokker33
Lusta cigányok gyülekezete a közmunka program!Én már rég betiltottam volna. Haszna nincs a pénz kárba vész és a lusta cigányok is csak a lapátot támasztják egész nap! Ezért 54.000 ret adni kész pocséklás!!
justhpeter
Ez lesz a vidék felemelésének oráni terve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.