A főpolgármester a Telexnek árulta el mindezt.

Karácsony Gergely: megkérdeztek, hogy mit kérek azért, hogy ne legyek miniszterelnök-jelölt

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Telexnek adott nagyinterjút Karácsony Gergely, a beszélgetés főtémája a 2022-es országgyűlési választás volt. Karácsony Gergely az interjúban elmondta, hogy nagyjából egy hónapja megkeresést kapott a kormány legfelsőbb köreiből, hogy

"mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak."

A politikus elmondta, azért vállalta a miniszterelnök-jelöltséget, mert szerinte, ha az Orbán-kormány marad az önkormányzatiságnak is vége lesz.

"Biztos vagyok abban, hogy ha 2022-ben marad az Orbán-rezsim, akkor a magyar önkormányzatiság abban az értelemben meg fog szűnni, hogy ugyan lesznek még polgármesterek, de a díszpolgári címek adományozásán túl semmiről sem fognak tudni érdemben dönteni"

- mondta Karácsony a lapnak.

A főpolgármester elmondta azt is, hogy a Szabolcs utcai kórház ügye volt az utolsó pont, akkor döntötte el véglegesen, hogy elindul az előválasztáson.

Karácsony arról is beszélt, hogy hatalmas feszültséget tapasztalt a Fideszben, és olyan gyűlölettel beszélnek egymásról kormánypárti politikusok, hogy ahhoz kevés ellenzékinek lenne szókincse.

Arra a kérdésre, hogy kapott-e jelzést arra vonatkozóan, hogy meg fogja-e bánni, hogy elindult a miniszterelnöki székért, azt mondta:

"Nem vagyok hülye, pontosan tudtam, hogy milyen szarcunami jön, és ezzel nincs gondom, jöjjön csak, fel vagyok készülve. Sőt, azt kell, hogy mondjam, nevetek rajta. (…) Ha lett volna egy csepp eszük, akkor békén hagynak.(…)"

Az interjúban szóba került Gyurcsány Ferenc is, akinek Karácsony nem kérte ki a véleményét az indulásáról. Szerinte az egykori miniszterelnök kijelölte magának az utat, nem kíván szerepet vállalni a következő kormányban, mással akar foglalkozni.

Nyelvvizsgája ügyéről szólva elmondta, fejlesztenie kell az angoltudását, de a diplomáját és az adjunktusi kinevezését érintő támadásokon csak röhögni tud.

Karácsony elmondta azt is, mi lenne az első három dolog, amit meglépne megválasztása után:

1. „Az lenne az első, hogy újratárgyalom Brüsszellel a helyreállítási alap pénzeit. A jelenlegi kormány a lehetséges források csak 38 százalékát hívja le, miközben elképesztő butaság nem felvenni a könnyen lehet, hogy végül negatív kamatozású, 30 évre adott hitelt, mert Magyarországnak nagyon nagy beruházásra van szüksége ahhoz, hogy legyőzzük a válságot. Másrészt az első dolog, amivel szembe kell majd néznie a mai ellenzéknek, az a jogállamisági kérdés tisztázása.”

2. „Második, hogy vissza kell csinálni azokat a trükközéseket, amelyekkel most az állami vagyont és a felsőoktatást kiszervezték.”

3. „Magyarország fejlődése szempontjából pedig a legfontosabb kérdés a harmadik, hogy a Ferge Zsuzsa és munkatársai által 2007-ben összerakott gyermekszegénységi programot újra elővesszük. Ez egy 700 milliárd forintos program, ami finanszírozható a helyreállítási alapból. Szerintem ezen a programon fog múlni, hogy húsz év múlva milyen ország lesz Magyarország.”

Forrás: 24.hu, Telex.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
A Costra nosta, és a többi városokban működő maffiák megnyalhatnák mind a tíz mutogatójukat, akiknek nem sikerült állami szintre emelni a korrupciót!
.
A nehezen dolgozó EU-s és hazai kisemberek adójából elvégeztetve a piszkos melót!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: ezt hívják krumplis többségnek,hol szavazhat pénzért az ukrán és román! azon a napon még a fideszre szavazó "cigókat" is imádod ,ugye te agyalágyult !?
CsipkeRózsa
@Shikari: Orbán még életében egyszer sem mondott igazat.
csak úgy....
@Shikari: pedig te folyton hazudozol! :) most pld. magadra hazudtad a kultúráltat,"formálisan" te dilis!
csak úgy....
hirtelen büdös lett,csak nem a tintahal!?
CsipkeRózsa
@Shikari: Tévedsz, van olyan ember, aki mindig hazudik, és van olyan is, aki mindig igazat mond.
creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.