Ha kezelni szeretnénk a demográfiai krízist, nem hagyhatjuk figyelmen kívül ennek egyik meghatározó elemét a nyugdíjrendszert. A múlt században elterjedté vált, folyó finanszírozású nyugdíjrendszereket azonban nem a mai állapotokra szabták, hiszen azok folyamatos népességnövekedéssel számolnak. A fenntarthatósághoz sürgős intézkedésekre lenne szükség - ezek egyik fontos pillére a gyermekvállalás elismerése, amely alapjaiban szabná át a mostani járulékfizetési rendszert - javasolták egy szakmai eseményen.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"Csökkenni fog a nyugdíj

Az MNB 2017-es a Versenyképességi jelentésében pedig javaslatot tettek arra vonatkozóan, hogy a gyermeknevelés nyugdíjrendszerben való elismerése egy lehetséges eszköz annak érdekében, hogy rendszer igazságos és fenntartható legyen.

Sisakné Fekete Zsuzsa közgazdász, statisztikus szerint a célok iránt a szakértők között széleskörű a konszenzus, a megoldási módozatok tekintetében azonban már eltérőek a vélemények. Ezért igyekeznek egy szakértői konszenzust létrehozni a megvalósítás lehetséges forgatókönyvéhez. A folyó finanszírozású nyugdíjrendszer fenntartásához a gyermekek felnevelésével hozzájárulók nyugdíja ugyanolyan mértékben csökken majd a jövőbeni kevesebb járulékfizetés miatt, mint a gyermekeket nem vállalóké, ami pedig egyértelműen nem méltányos és igazságos."

***

Az az apróság kimaradt, hogy a gyermektelenek nem is vesznek (mert nem jár nekik) igénybe kedvezményeket, melyek az esetitől a havi szintűig terjednek! Ezeket a "közös kasszából" kapják, ahová a gyermektelenek is befizetnek.

A másik oldala ennek a túlhaladott "bismarcki nyugdíj" történetnek, hogy az alapjövedelemmel lehetne igazságossá tenni a helyzetet!

Egy rövid áttekintés: www.youtube.com/watch?v=XIG_ZFJWCRI

Ez pedig egy 2008-as írás: tisztabeszed.blog.hu/2010/11/20/a_nyugdijrendszer_tortenete
Nessy
Amikor a plébános panaszkodott Istennek, hogy milyen szegény a parókia, Isten visszaüzent: Fiam, tedd vissza a perselypénzt! Nos, talán az ellopott MANYUP pénzt kormányunk is visszatehetné!
ómió
" A múlt században elterjedté vált, folyó finanszírozású nyugdíjrendszerek"? Szóval, amelyeknek az alapjait szintén ellopták a bolsik!!! Ahogy, ugye, nálunk is történt! Na, még ilyet! Az "efftársi hozzáértés" még több, mint 70 év után is "visszaköszön"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.