Ma tárgyalták a pedofilellenes törvényjavaslatot a Parlamentben. 

Kocsis Máté két héttel ezelőtt jelentette be, hogy pedofilellenes törvénycsomagot tervez benyújtani. A javaslat ma került a Parlament elé. 

Itt vannak a pedofilellenes törvény részletei – A szülők fényképet is láthatnak az elkövetőről

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A DK szerint nem csak a vidámparki munkától, hanem a papi hivatástól is el kellene tiltani a pedofilokat.

Szigorú választ kellett találni az elmúlt időszak sokakat megbotránkoztató eseményeire – utalt többek közt a volt perui nagykövet, Kaleta Gábor botrányára Kocsis Máté, aki nagyon visszafogott volt a tárgyaláson. A Blikk szerint kerülte a pártpolitikát, nem vádolta semmivel az ellenzéket, ehelyett végig magára a törvényjavaslatra fókuszált.

"Majdnem minden napra jut egy pedofil bűncselekmény, ezek harmadát 12 éven aluli gyerek sérelmére követik el. Ez nem független az internethasználat terjedésétől, vannak olyan bugyrai az internetnek, ahol virágzik ez az iparág"

– mondta Kocsis.

A fideszes frakcióvezető ezután ismertette a javaslat részleteit.

Kereshető pedofil nyilvántartást hozunk létre azokról, akik gyerekek sérelmére követtek el bűncselekményeket, melyen a szülők ellenőrizhetik a gyanús személyeket. Ez meggátolhatja, hogy pedofilok újra gyerekek közelébe férkőzhessenek. A nyilvántartást az Ügyfélkapun keresztül lehet elérni, és név alapján lehet benne keresni. Csak konkrét névre lehet rákeresni, tehát nem jelenik minden pedofil elkövető listája. Az adatot lekérni bármely szülő, nevelő jogosult, de fel kell tüntetni a lekérés jogalapját 

- mondta Kocsis Máté a törvényjavaslatról. 

A sikeres lekérés után az esetleges pedofil elkövető neve, életkora, fényképe, település szintű lakóhelye és az általa elkövetett bűncselekmény leírása tárul fel a szülő előtt.

– Ez a bűnügyi nyilvántartás létezik, ennek egy kis szeletébe kap betekintést a szülő – magyarázta Kocsis. Hozzátette: a személyiségi jogok attól függetlenül fontosak, miként az is, hogy ez a lehetőség ne torkolljon újabb jogsértésekbe, önbíráskodásba. Éppen ezért a megismert adatokat tilos nyilvánosságra hozni, azokról képernyőfotót készíteni.

Forrás: Blikk.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
és azt hogy akadályozzátok marhák hogy képernyőfotó készüljön..?. ebből kényelmesen lehetnek majd lincselések, akkor meg az lesz a baj...egyszerűbb ,olcsóbb lenne a pedót szimplán tarkón lőni..
creativehun
Tessék mondani...akkor a körmendi KDNP-s ex alpolgármester Szabó Ferenc is bekerül ebbe a nyilvántartásba aki a saját 14 év alatti tanítványával folytatott szerelmi viszonyt???
balos
@creativehun: Majd a folt kimossa belőle is!
rokker33
Kalefa is rajta van/ lesz a listán ??. Van egy sanda gyanúm ,hogy kimarad belőle és vígan éli az életét és folytatja pedofil tevékenységét.
Emmersson71
@rokker33: Majd megoldják okosba..csak a börtönre ítélteket szabad listázni.
graycivil1
A fenti kép csak illusztráció, vagy már egy kép az adatbázisból?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.