A Népszava birtokába jutott dokumentum arról számol be, hogy 2022 januárjától az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt működtetnék az addigra alaposan átszabott orvosi, alapellátási ügyeletet.

Teljes átszervezés az egészségügyben – 2022-től az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt működne a háziorvosi ügyelet
Kép:Facebook/Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége

Az új rendszer próbája Hajdú-Bihar megyében július elsejétől indulna, és ha az első 30 napban sikeres lesz, akkor az OMSZ megkezdi az orvosok és mentőtisztek toborzását az új feladatokra.

Országosan egységes ügyeleti és sürgősségi rendszer kialakításán dolgozunk

– közölte a lappal az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál.

A tervben az is szerepel, hogy a páciensek segélyhívásai a mostani ügyeleti centrumok helyett a mentőszolgálat központi számára futnának be. A diszpécser döntene a beteg további ellátási lehetőségeiről. Az azonnali segítségre szorulókért mentőt küldhet, de ha a páciens járóképes, akkor egy ügyeleti pontra adhat neki időpontot.

A tervezetben szerepel az is, hogy a háziorvosokat is bevonnák az ellátásba, ők este 22 óráig látnák el egyes helyeken a készenléti feladatokat.

Így a korábbinál kevesebb helyen működne orvosi ügyelet és ott is, ahol megmarad, a jelenlegi három fős stábok helyett egyetlen mentőtiszt, vagy kiterjesztett hatáskörű ápoló fogadná az ellátásra szorulót.

Nem ismerek olyan szakmai koncepciót, amely a háziorvosokat az ügyeletekben való részvételre kötelezné

– állította a lapnak Békássy Szabolcs, a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője. Hozzátette:

az ügyeleti ellátásban való részvételt kizárólag a háziorvos és a helyhatóságok feladat ellátási szerződése szabályozhatja. Vitathatatlan, hogy az ügyleti ellátás racionalizálása megkerülhetetlen, de nem a háziorvosok kötelező részvételével, hiszen az alapellátás megerősítése éppen most zajlik.

Forrás:Népszava.hu 
Címlapkép:Facebook/Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége

 

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Biztos nagyon Siker Siker és Sikeres lesz mint mindene Fitymáknak. Amihez ezek hozzányúlnak azt vagy ellopják vagy xarrá válik a kezükben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Biztos nagyon Siker Siker és Sikeres lesz mint mindene Fitymáknak. Amihez ezek hozzányúlnak azt vagy ellopják vagy xarrá válik a kezükben.
szaboria1
Nem kellene netán megvárni milyen lesz a választási eredmény?
Horizont
Hogy szépen fejezzem ki magam...ez fasza.
Minek nyüzsögnek tényleg? Itt van mindjárt '22 és ha veszítenek amit nagyon remélek, akkor úgyis vissza lesz csinálva ami agyament.
"az OMSZ megkezdi az orvosok és mentőtisztek toborzását az új feladatokra."
Tényleg?? Lesznek jelentkezők???
"a háziorvosokat is bevonnák az ellátásba, ők este 22 óráig látnák el egyes helyeken a készenléti feladatokat." ???!!!???
Ezt meg mégis hogy gondolják??? Agyrém.
#mindmeghalunk#
Qqberci
Nem lehetne inkább a Labdarugó Szövetség irányítása alá rendelni az egészet?...
Gauntlet
@Horizont: Ez csak következmény, ugyanis az orvosok lelépnek a hanyatló Nyugat felé!
De nyilvánvalóan az is hülye volt aki kitalálta!
Horizont
@Qqberci: hahahaha ez nagyon jó. Csányi papa levezényelné, bár lehet most a sebeit nyalogatja, mert a második helyre szorult szegénykém.
Néro
@Qqberci: Az se ér xart se akkor mé ne lehetne.
Horizont
@Gauntlet: Ez a helyzet az amikor szakmailag nem a megfelelő ember ül ott és az íróasztal mögül pofázik és nincs semmiféle egyeztetés. Ezért is orbán a felelős. Ha lenne halálbünti már a tizedéért injekciót kéne kapnia.
Nessy
@szaboria1: Pont amiatt csinálják most, a vészhelyzeti rendeleti kormányzás égisze alatt, mert így nincs vita, nincs szakmai egyeztetés. Elég két, három hozzá nem értő ürge, meg Orbán, és a 133 bátor gombnyomogató!
namihami
Ez már a kabaré határát súrolja. Csak azon röhögni lehet, ezen pedig sírni kell.
Málna
@Nessy: A "133 bátor gombnyomogató a Parlamentben van, ahogy törvényeket hoznak. Ennek semmi köze a veszélyhelyzet alatti rendeleteknek. Soha nem fogod megérteni...
solidedge
Tömeges kilépés várható a moratórium megszűnése után az egészségügyből. Orbán ennek a tudatában szűkíti az egészségügy kapacitását. Egy újabb példa, hogy amihez hozzányúl, csak rosszabb lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.