Jelentős halpusztulást észlelnek a Velencei-tónál, ami odavághatja az egész turisztikai szezont. 

Tömeges elhalálozás miatt aggódhatnak a Velencei-tó környékénFotó: Facebook

tavaly nyári tömeges süllővész után újabb jelentős halpusztulást jelentettek, a bársonyos vízben mindenhol halak tetemei úsznak – jelenti a Blikk.hu.

A Blikk munkatársai bejárták a Gárdony és Agárd közötti partszakaszt, s találtak olyan kikötői öblöt, ahol tucatszám lebegtek a víz felszínén az arasznyi és félkilónyi döglött halak. Az egyik étterem vezetője megerősítette, hogy az elmúlt napokban egyre nagyobb számban bukkannak fel a tetemek, családja már nem is jár le a tóra fürödni. Azt remélte, hogy az önkormányzat a továbbiakban is minél nagyobb erőkkel azon lesz, hogy a tetemeket összeszedje.

A lakosság beszámolóját és a Magyar Horgász Szövetség, a jelenségre adott válaszát a Blikk.hu cikkében olvashatják! 

Forrás: Blikk.hu 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tehát relatív oxigénhiány és a tó vizének hőemelkedése okozta. Remélem azért megvizsgálják, hogy nem-e emberi környezetformálás lehet a háttérben. Például nádasok irtása, közvetlen parti fák irtása. Mert hát az ember olyan, hogy szeret jó kilátást a vízere és gyorsan csobbanni benne egyet. A nád és a fák meg útban lehetnek. Hogy ez miként bolygatja meg a víz élővilágát az csak utólag derül ki, ha egyáltalán utána járnak.
balos
Már a partok lebetónozása is erre az útra vitte az egyik legfontosabb tavat a madár világnak!A halakat meg már úgyis sikerült "még időben lehalászni" a nagy elődöknek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.