Az LMP üdvözli, hogy 15 százalékos béremelést ad több állami vállalat, ugyanakkor szomorúnak tartja, hogy ebből a bérrendezésből kimaradnak például a szociális és a rendvédelmi dolgozók, valamint a pedagógusok.

Ungár Péter szomorú tényt közölt
Fotó:MTI/Bruzák Noémi

Ungár Péter közösségi oldalán megosztott videó felvezetéseként azt írta:

A szomorú tény: sokan kimaradnak az állami bérrendezésből

Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a Facebookon közvetített vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta:

a postánál tervezett 15 százalékos béremelés nem lesz elegendő arra, hogy megállítsa a munkavállalók számának csökkenését.

Az Orbán-kormány emellett

nem rendezte az állami szektor béreit, így a pedagógusok fizetése ugyanolyan alacsony maradt, mint a koronavírus-járvány előtt, a szociális dolgozók egyszeri juttatást és bérfejlesztést sem kaptak, továbbá a rendvédelemben is még mindig rosszak a fizetések

- fejtette ki.

Ungár Péter közölte,

kormányra kerülésük esetén a fontos állami szektorokban dolgozók végre megkaphatják majd azt a megbecsülést, amelyet megérdemelnek.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Bruzák Noémi

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Péter, ne ígérgess, hacsak úgy nem, mint az öreg Károlyi gróf ...a maga vagyonának a terhére. Mert ezek nem hagynak a kasszában, vagy a regiszternem semmi vagyont, semmi pénzt, csak egy halom adósságot !
balos
@fideszes gyökér: Mikor bejönnek a muszkák újra és a kinai vas út,akkor már hol lesznek itt nép csoportok?Legfeljebb tabló képen ,hogy kik lakták a Magyar ugart!
ómió
Nem baj, Petya! Azokat majd - ha nyernétek - koalícióban kizsebelhetnéd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.