Orbán Viktor miniszterelnök szerint váratlan, erőteljes és komoly beavatkozást jelentő döntéseket kell hoznia a kormánynak, és akkor meglehet az 5,5 százalékos gazdasági növekedés és a családok adóvisszatérítése is.

Orbán Viktor a szlovák kormányfővel kedden Budapesten közös tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva óvatosságra intett a gazdasági növekedéssel kapcsolatban és jelezte: ha a Szijjártó Péter vezette gazdasági újraindítási operatív törzs nem visz a kormány elé 15-20 nagyon komoly, sokakat talán meglepő erőteljes intézkedést, és a kormány ezeket nem hagyja jóvá a következő egy-két hétben, akkor nem lesz 5,5 százalékos növekedés Magyarországon.

Orbán szerint erőteljes kormányzati döntések szükségesek az 5,5 százalékos gazdasági növekedés eléréséhez

Orbán Viktor miniszterelnök beszél az Eduard Heger szlovák kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón tárgyalásuk után a Karmelita kolostorban 2021. június 29-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A magyar kormányfő arról is beszélt: az építőanyagiparban súlyos problémákat lát, akár 100 százalékot is meghaladó az árnövekedés, így a felújítási állami támogatást rögtön "át is szivattyúzzák" az emberektől az építőipari alapanyagokat gyártó cégekhez. Ezt elfogadhatatlannak nevezte, hozzáfűzve: intézkedésekre lenne szükség, és szeretné, ha ezeket még ezen a héten a kormány meg tudná tárgyalni.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: az elöbb a fideszt szapultad: "A Fidesz nagyon sok dolgot rosszul tesz. Lehetne sokkal jobb kormányunk is. " -döntsd el végre,hogy mit akarsz! ketyula tibim,rajtad a világ szeme .. :)
Qqberci
"meglepő erőteljes intézkedés"

Igen erőteljesen meg kell hamisítani a statisztikákat...
Pipás
@Shikari: Szerinted. Magyarországnak, a magyaroknak nem érdeke, hogy ilyen EU pénzen felhízlalt "zsírdisznók" jöjjenek létre, mint amik létrejöttek az elmúlt 10 éveben. Nem érdeke az sem, hogy a szocialista időket többszörösen leköröző központosításokat hajtsanak végre az országban. Senkinek nem érdeke, hogy a magyar kifejezés szitokszó legyen, alternatívája az aljasnak a világ értelmesebbik felén. Akik ezek ellen vannak - lásd pld az ellenzék - képviselik igazán a magyarság érdekét. Ha nem tudjuk megállítani Orbánt, ez az ország pusztulásra, elnéptelenedésre van ítélve.
magyar1
Ami nála azt jelenti, hogy a szegényeket még jobban elszegényíteni a gazdagokat meg gazdagítani. Már most megvan a 100 %-os áremelkedés a boltokban a 2-4 évvel ezelőttihez ennyit romlott az életünk.
Pipás
@Shikari: Olyan dolgokról hamukázól, aminek az értelmét, jelentését nem tudod. Mekkora barom vagy!
Pipás
@Shikari: Szar lehet ennyi önkritikával élni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.