Akik munka mellett gyereket csinálnak, most még jobban járnak! 

A gyerek az igazi befektetés: a fizetés 100 százalékára nő a csecsemőgondozási díj

Fotó: Pixabay

Csütörtöktől a bruttó fizetés száz százalékára emelkedik a csecsemőgondozási díj összege, amely után csak személyi jövedelemadót kell fizetni, járulékot nem – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a videóban kiemelte: ennek köszönhetően azok a dolgozó nők, akik gyermeket vállalnak, a szülést követő első fél évben több pénzt kapnak majd csecsemőgondozási díjként, mint korábban a fizetésük volt.

Ez azt jelenti, hogy akik munka mellett gyermeket vállalnak, még jobban járnak a jövőben – mondta a miniszter.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Hurrá ! 11 évig HUN a kurva anyádba voltál ? Stadinjót építeni malteroslányként ? Most meg hírtelen nagyon fontos lett ? 11 év alatt ezer milliárdokat szórtatok szanaszét menjetek a picsába ! Tróger tolvaj banda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Hurrá ! 11 évig HUN a kurva anyádba voltál ? Stadinjót építeni malteroslányként ? Most meg hírtelen nagyon fontos lett ? 11 év alatt ezer milliárdokat szórtatok szanaszét menjetek a picsába ! Tróger tolvaj banda.
Eladott Ország
Amúgy nagyon remek, hogy a csecsemőgondozási díjat megemelik. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a családi pótlékot természetesen változatlanul fogják hagyni - 13 éve változatlanul -, de legalább ragaszkodnak az irányvonalhoz. Aki többet keres, az több támogatást kap. A csórók ne szaporodjanak. Mert ez egészen pontosan erről szól, a családi pótlék ugyanis minden gyereknek egyformán jár, még a szegény családba született gyerekeknek is. A többi – gyakorlatilag az összes kormány által kiagyalt – megoldás a jobb anyagi körülmények között élőket preferálja, a szegényebbeket eltapossa. De persze humánusan. Végtére – a keretes szerkezet jegyében – a szoptatás ingyen van. Ha véletlenül éppen egy szegényebb családban nincs teje az anyának, vegyenek tápszert. Ha van miből. Ha nincs, az az ő bajuk. Családbarátilag.
És ünnepeljük együtt az anyatejes szoptatás világnapját. Az EMMI be is jelentette gyorsan, hogy Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságot hoz létre. Nem tudom, ehhez mit tudnék még hozzátenni, ezért csak ideteszem a hírt. Egészségügyi minisztérium továbbra sincs, de Szoptatási Bizottság már van. De legyen már Aranyér Szemléző Nemzeti Bizottság is! Meg Fitymaszűkület Ellen Küzdő Nemzeti Bizottság. És még rengeteg ilyen ötletem van, de befejezem, hátha jut belőle a jóreggeltbe is.
namihami
Fogy a fidesztábor! Kell a frisshülyítés!
Megint ingyenpénzt ajándékoznak az adózók kontójára. Mert, ugyebár, nincs ingyenebéd.
Ennek egy része (a kevesebb) ezektól jön majd vissza (gyerekkörüli költségek), de a nagyját ismét a fizetésükből adózók és vásárlók adják. Az ""okosok"" eddig is kimentették a pénzüket külföldre vagy ""ügyesen adózó"" vállakozásaikba. Ha mégis maradt valami, azt kiegészíthették vissza nem térítendő állami támogatásokkal.
Néro
@Eladott Ország: Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságot Amikor már minden Nemzeti meg Magyar akkor már rég semmi nem az. Nem is értem hogy hagyták ki a Magyar szót. Teljesen értéktelenné tették ezen szavakat és egy csomó helyen már csak szégyelni lehet.
Eladott Ország
@Néro: Valóban, Orbán és bandája/szektája által már szégyen magyarnak lenni. Orbánnak kitelt a becsülete Európában. A reputációjának befellegzett. Magyarország még soha nem volt annyira elszigetelt Európában mint most... ( Úgy vagyunk mi most, mint Ceaușescu Romániája volt)
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/202238922_1131721423974430_8127328124533131320_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=j8U-4hN6yzgAX-Z_76Q&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=3f84440de111f93d4e4dddcbb4cebc3f&oe=60E34E41
Sámannus
Bizony bizony, százszázalékos inflációt vernek a nyakukba az építőiparral csalárd baráték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.