A civilek azért tiltakoznak, mert egy parkerdőbe, erdős területekre építenék a szökőkutat, ami fakivágással jár.

A 444 cikke szerint hiába tiltakoztak a civilek az ellen, hogy a Nyíregyháza melletti kedvelt üdülőterületen, Sóstón ne épüljön meg a tervezett interaktív és zenélő szökőkút, az önkormányzat hajthatatlan. 

Hiába a civilek ellenkezése, megépítik Sóstón a zenélő szökőkutat a Mészároshoz köthető hotel szomszédságában, ami miatt 500 négyzetmétert betonoznak le egy zöld ligetben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A civilek azért mondtak ellent a helyhatóság tervének, mert a parkerdő közepén, jelentős zöldfelületek eltüntetésével járna a szökőkút megépítése, "cserébe" pedig térkő és beton kerülne a város tüdejének számító erdőbe. Sóstón a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel Sóstó található, a szállóhoz közeli fejlesztésre 920 millió forintot nyert el egy uniós pályázaton az önkormányzaton, amit még további közel félmilliárd forinttal tolta meg a kormány.

A fejlesztés részeként a tervek szerint kerékpártároló és -szerviz, valamint vécék épülnek, aminek a civilek is örülnek, de a projektben 500 négyzetméternyi betonmedencét (ez lesz a szökőkút) és 300 négyzetméternyi térburkolatot számítanak, a beruházás forrásösszegének nagyobb részét, 850 millió forintot visz el a szökőkút. 

A cikk szerint az aggódó civilek megkeresésére az önkormányzat nem válaszolt, de a munkálatok már május óta folynak. Eredetileg 40 fát akartak kivágni, most már csak 26-ról tudni, és az önkormányzat azt ígéri, hogy ennél többet fognak telepíteni újonnan. A civilek mellett a helyben élők közül sem örül mindenki az új beruházásnak, a tervek szerint a szökőkút a zenélés mellett 6-20 méterre lőheti fel a vizet, és a keltkező vízpárára vetíteni is lehetne.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Építsék nyugodtan, ez már nem ront tovább a helyzeten. A Sóstó valamikor, jó 60 éve egy gyönyörű erdő, kirándulóhely, gyógyfürdő volt - ma már ebből semmi nincs.
magyar1
Elmennek a pichába, az utakat betonozzák le a pazarlók, ott már nem lehet a kátyúktól vagy a buckáktól közlekedni. Erre nincs eszük?
tudode
Ez a zenélő szökőkút a Margit-szigetihez képest olyan lehet, mint amikor a paraszt bácsi feljön Pestre szerencsét próbálni!
.
Az utcán megszólítja egy jölgy: Jöjjön velem bácsi kérem szobára
Bácsi: Ha már itt vagyok miért ne?
Cicózás körben megszólal a hölgy: Adja ide az összes pénzét, mert leharapom.
Bácsi: Huha mit szól az asszony, inkább odaadja
Osztán a következő menetnél megszólal a bácsi is: Adja vissza az összes pénzem, mert különben a két lyukból egy Lyukat csinálok!
------------------
.
Tehát a Margit szigeti zenélő kút, amely 1936-ben épült, és 2020-ban újította fel, netán Lölő-höz tartozó vállalkozás
.
---Budapest Margit sziget - Zenélö szökökút (Duna keringö)
www.youtube.com/watch?v=NTdDPGgSkQ4
.
www.youtube.com/results?search_query=Zen%C3%A9l%C5%91+k%C3%BAt+a+Margit+sziteten
-------------------------
.
Miért ne, ahhoz képest, hogy Felcsútnak már van csónaKÁZÓ tava is
.
----- Csónakázótó is lesz a felcsúti kisvasút mellett
www.youtube.com/watch?v=SPIOL2P_PXQ
-----------------------
.
A hapci mardik kinőtték a fatornyos falujukat!
ómió
De, ugye, legalább efftársi "civilek" voltak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok