Furcsa halálesetekről suttognak az óbudai lakótelep környékén. 

Megdöbbentő figyelmeztető plakátok jelentek meg Óbudán, a Vörösvári úti panelházakban, írja a Ripost7 keddi száma. A terjedő pletykák szerint több, a helyiek által is ismert egyedülálló, idős ember halt meg gyanús körülmények között, miután eltartási szerződést kötött vagy lakottan eladta a lakását.

Sokkoló! Eltartási szerződést kötnek az idősekkel, akik néhány héten belül gyanús körülmények között elhunynak

Fotó: Keller Mátyás

Az óbudai tömb lépcsőházában már az illetékes helyi lakásszövetkezet által lepecsételt kiírás is megjelent, ami arra figyelmeztet, hogy legyenek óvatosak a lakók, ha eltartási szerződést akarnak velük kötni. Egyelőre nem bizonyított, hogy az eltartóknak közük lenne a halálesetekhez, bár már a rendőrség is vizsgálódik, a gyanúba keveredett, a helyiek által ismert emberek pedig ügyvédet fogadtak. Újraéled a lakásmaffia? – írja a Ripost.hu. 

Az Óbudai 5. számú Lakásszövetkezet elnöke, Tilly László azt mondja, 360 tagjuk van, az igazgatóságnak pedig kötelessége megvédeni őket.

„Valóban mi ragasztottunk ki figyelmeztetést a liftben, de mi nem gyanúsítottunk meg senkit, nem írtunk ki nevet sem, így aki magára veszi, annak vaj van a füle mögött” – mondja a 7-nek az elnök. „Én három éve vagyok elnök, és tudomásom van arról, hogy az elmúlt 5 évben több olyan eset is történt, amikor idős, egyedülálló személlyel eltartási szerződést kötöttek, majd ők a szerződéskötést követően hamarosan elhaláloztak. Nem mindig ugyanazok a személyek kötötték a szerződéseket, de egy csoporthoz tartoznak, úgy tudom.”

További részletek a Ripost.hu cikkében olvashatóak. 

Forrás: Ripost.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Pálinkás Pál: Kötelező? Nem!
Az állami nyugdíjemelés sem igazán! Az állami idős ellátás meg végképp teljes csőd!
Pálinkás Pál
@Nessy: te cigó vagy...vagy valami jogvédő forma?...miért nem ismered el hogy a cigó egy parazita népség!
Nessy
@Pálinkás Pál: Nem vagyok "cigó", nem vagyok jogvédő. Csak részben több mint 70 éve Óbudán élek! Amikor még a kórházban dolgoztam, de az ismerősök körében is amikor kitört a káníkula, megnőtt a kiszáradásos betegek száma. Ha idejében észrevették, és hívták a mentőket. Pedig akkoriban még a töredéke volt a "forró napok" száma a mostaninak, és ez egyre rosszabb lesz.
Pálinkás Pál
nem tudom értelmezted-e...nem egyedi esetről van szó..és érdekes módon akik a cigókkal üzletelnek,nagyon hamar meghalnak..
sokanvagyunk
Végül is az "eltartás" megvalósul... csak fordítva. :(
ESCOBAR
@Mirabilis: A cikkben igen, Óbudáról van szó! Ott már úgy látszik léptek az ügyben! Komoly tacepao került ki a lépcsőházakba! Azonban ez országos jelenség! Még máshol az országban nem jelent meg tacepao! Mindenesetre intelligens utalás: "A környéken jól ismert személyek..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.