Lassan visszaépül az Ausztriában dolgozó magyarok száma a járvány előtti szintre, rengeteg szakképzett és szakképzetlen munkaerőt várnak, sok esetben egy minimális nyelvtudás is elégséges – számol be róla a Pénzcentrum.

Eltűnik a magyar munkavállaló – ismét özönlenek Ausztriába a magyarok
Kép:Pixabay

Előrejelzések szerint még a nyár folyamán megdőlhet a magyar foglalkoztatási rekord, hiszen a turisztikai főszezonra még rengeteg emberre van szüksége a szektornak. A Pénzcentrum most összegyűjtötte a legfrissebb, legjobban fizető állásajánlatokat.

Úgy tűnik lassan visszaépül az Ausztriában dolgozó magyarok száma a járvány előtti szintre: az osztrák társadalombiztosítónál májusban 98 374 magyar állampolgár volt bejelentve.

Utoljára tavaly szeptemberben voltak ennyien, számuk pedig közelíti a 2020 februárjában, tehát közvetlenül a pandémia első hulláma előtt mért, több mint 101 ezer főt

– írja az Orf.at.

Előrejelzések szerint még a nyár folyamán megdőlhet a magyar foglalkoztatási rekord. A turisztikai főszezonra további munkaerőre van szüksége a szolgáltatóknak, így a kint dolgozó magyarok létszáma is általában július-augusztus folyamán éri el éves csúcsát.

Ausztria hirdetések a Facebookról

gyári munkás élelmiszeripar: bruttó: 10,64 euró/óra + ingyenes szállás + 13.,14. havi fizetés (br. 1600 euró, kb. 560 ezer forint)

magyar pincér Tirolban nettó 1800 eurót tud megkeresni ingyenes szállás és étkezés mellett, 13. és 14. havi fizetés jár. Ez 630 ezer forintot jelent.

fűtésszerelőket is keresnek nagy erőkkel Linz és környékére, nettó 2400 euróért, cserébe 167 órát kell dolgozni havonta, a szállás ingyen van. Ez nagyjából 840 ezer forintnak felel meg, alap németnyelvtudás kell a munka betöltéséhez.

Tirolban épülettakarítással havonta nettó 1300-1400 eurót is meg lehet keresni, ez kb. 450- 490 ezer forint.

Lakatos szakembert hegesztési ismeretekkel St. Stefanba keresnek (Soprontól 242 Km): 5 éves szakmai tapasztalattal nettó 2100 – 2500 eurós keresettel (kb. 735 ezer – 875 ezer forint)

Villanyszerelési munkalehetőség Pinkafeldbe (Soprontól 100 km-re), – 2400-2500 euró nettó, ami 840 ezer – 875 ezer forint.

Grillszakácsként havi 2000 eurót lehet keresni Tirolban, az étkezés és a szállás ingyenes. (kb. nettó 700 ezer forint)

Csomagkiszállítóként nagyjából 1900 eurót lehet keresni, ami nettó 665 ezer forint.

Kaprunban a magyar felszolgálóknak nettó 1800 eurót, 630 ezer forintot kínálnak, de minimum 3 éves tapasztalat, és középfokú német nyelvtudás feltétel.

Hogy a nyári szezonban sok magyart keresnek ausztriai pozíciókba, az a feladott hirdetések számából is látszik.

Szakképesítés nélkül nagyjából bruttó 10 eurós órabérre lehet számítani, de egy keresett szakmával ennél lényegesen többet – persze függ attól is, hogy az ország melyik régiójában sikerül elhelyezkedni.

Jó tudni ugyanis, hogy magyar határhoz közeli részen sokkal alacsonyabbak ugyanis a juttatások, mint az ország túlsó végén, Tirolban vagy Innsbruckban.

Forrás: Pénzcentrum
Címlapkép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ezen még csodálkozik valaki??? Előre boritékolható volt!!!
Ilyen bérek mellet hülyék lennének itthon maradni, ha van lehetőségük elmenni!
Arra viszont kiványi lennék, ez egyáltalán nem érdekli Qurmányunkat??? Lassan nem marad itthon 1 épkézláb (szak, de lehetne a többieket sorolni) ember sem, de úgy látszik így is jól van!!:DDD
Jozefina
Nem is értem miért nem keletre mennek dolgozni??? Vagy oda csak a politikusok járnak??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.