Zászlót bontott a Reformszövetség. Programja a kormány által felvázoltnál is keményebb megszorításokat javasol ahhoz, hogy a válságból való kilábalás irányába induló vágányra állítsa a Magyarországot szállító szerelvényt.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kir
Gyurcsány: "Imponáló a Reformszövetség gazdaságpolitikai csomagja, de javaslataik társadalmi hatása időnként dermesztő"

Bizonyára az államcsőd társadalmi hatásai kevésbé dermesztőek...
aranyalma123
Az MSZP akár fel is karolhatná vagy beépíthetné a "csomagba" ezeket a javaslatokat. A népszerűségük a választási esélyeik már úgyis a kukában, és ezek a javaslatok lehet, hogy segítenének közép és hosszútávon.
Persze csak akkor van értelme, ha az új kormány is folytatná ezt a vonalat.
Az is megfordult még a fejemben, hogy ez lenne esetleg a Fidesz megoldása a gondokra, csak egyelőre nem ők akarják kimondani, hanem így szondázzák a közvéleményt.
Továbbá: mit értek én ehhez...

Szamoca
Nem tudom, hogy kinek megszorítás eza program. A lényeg: az szja csökkentése szerintem nagyon sokaknak kompenzálja a szociális kiadások megvonását. Ami mondjuk kimaradt: mondjanak egyetlen érvet, ami a gyereknevelést ösztönzi. Sajnos ez kimaradt, erre KI KELL TALÁLNI valamit.
aranyalma123
A nyugdíjasoknak gondolom mindenképpen az lenne, meg hát a nyugdíjkorhatár emelése a negyveneseknek érzelmi alapon biztos nem jön jól. Az szja sávok és kulcsok változtatása jó dolog, az ÁFA emelés célszerű szerintem.
Úgy általában az állami kiadások csökkentése felfogható megszorításnak például azoknak, akiknek emiatt megszűnik az állása (ha lesz ilyen). De mindegy, legyen már végre valami, ideje lenne belevágni a magyar viszonyok átalakításának, hagyjuk végre magunk mögött a gulyáskommunizmus örökségét.
kir
@Szamoca: Gyurcsány azért berzenkedik, mert az inaktívaknak lenne megszorító az intézkedés: nyugdíjasoknak, kamu rokkantnyugdíjasoknak, minimálbéres adócsalóknak, segélyen élőknek: vagyis az MSZP fő szavazóbázisának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.