A fővárosban élőknél 33 százalék adatná be a harmadik oltást, a megyeszékhelyeken élők között ez csak 17 százalék.

A Napi.hu és a Pulzus Kutató által készített reprezentatív (1000 fős, a felnőtt lakosságot reprezentáló) felmérés adatai szerint a magyarok 19 százaléka tervezi, hogy amint lehet, fölveszi a harmadik oltást is, 20 százalék pedig még idén oltatná magát.

A magyarok ötöde várja a harmadik oltást, 31 százalék viszont még nem kért vakcinát

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A kutatásban részt vettek 8 százaléke szerint az oltás csak jövőre lesz esedékes, 22 százalék pedig úgy látja, hogy harmadik oltásra már nem is lesz szükség.

A válaszadók 31 százaléka viszont továbbra sem adatna be magának egy koronavírus elleni vakcinából sem. A nők 32, a férfiak 29 százaléka mondta ezt a cikk szerint.

A kutatásból az is kiderült, hogy a felsőfokú végzettségűek 27 százaléka – ha nem is azonnal, de – még idén újra beoltatná magát. Az alacsonyabb iskolázottságúak és a középfokú képesítéssel rendelkezők 17-17 százaléka válaszolta ugyanezt. Az oltást elutasítók között a középfokú képesítéssel rendelkezők vannak a legtöbben (37 százalék), a felsőfokú végzettségűek közül 24 százalék gondolja ezt.

A fővárosban élők 33 százaléka oltatná be magát újra, a községekben ez a szám 15 százalék, városokban 12, megyeszékhelyenek 17 százalék.

Forrás: napi.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Az már legyen kötelezően a kínai. Legalább fogy. És lehet rendelni az újat. Nemcsak drága, de a ""magánpénzt"" is szépen termeli.
division
@namihami: Készül a Pfizer új vakcinája a delta ellen, amely őszre el is készülhet, lám az mRNS mire képes. Megvárom a 3. oltással azt hiszem, a két eddigi Pfizert amúgy sem szerencsés keverni vektor alapúval. Nagy valószínűséggel meg is lehet majd venni magánúton, már amennyiben a kínait akarnák adni harmadiknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.